חיפוש

חלוקת רכוש בין בני זוג בגירושין

חלוקת רכוש בגירושין היא אחת הסוגיות המורכבות והטעונות ביותר בקרב זוגות מתגרשים, מטעמים מובנים של דאגה של כל אחד מן הצדדים לעתידו ורווחתו, כמו גם שמירת זכויותיו הרכושיות שצבר בעמלו.

העיקרון המנחה מאחורי מלאכת חלוקת רכוש בהליך גירושין הוא איזון המשאבים והקניית הרכוש שנצבר במהלך הנישואין בין בני הזוג באופן שווה, ואולם לכלל זה קיימים חריגים תלויי נסיבות והלכות שנפסקו.

כיצד מתבצעת בפועל חלוקת רכוש בגירושין?

חלוקת רכוש בגירושין בין בני הזוג יכולה להתבצע על פי הסכם גירושין המביא בחשבון את צרכי שני הצדדים או על פי הכרעה שיפוטית.

בעיקרון, רכוש שנצבר טרם הנישואין הוא רכוש נפרד ומה שנצבר במהלך הנישואין הינו רכוש משותף שחל עליו הכלל של איזון משאבים או הלכת השיתוף.

כך גם לגבי ירושות ומתנות שאינן ברות שיתוף ואינן מאוזנות בין בני הזוג. לכך יש חריג והוא – דירת המגורים של המשפחה, כאשר יתכן מצב בו צד הביא את מרבית הדירה אך הדירה תחולק שווה בשווה בין הצדדים גם אם חלקה הגדול הובא ממקורות חיצוניים לנישואין. דירה נחשבת גולת הכותרת של הרכוש המשפחתי.

כאמור, כאשר בני הזוג חתמו מראש על הסכם ממון אזי הסכם הממון קובע ולא ההלכה הפסוקה באשר לשיתוף בין בני הזוג.

נושא הרכוש עצמו די מורכב וכל מקרה צריך להיבדק בפני עצמו על מנת להגיע לפשרה המוסכמת על שני הצדדים. במידה ובני הזוג אינם מצליחים להגיע לפשרה, ההחלטה תינתן על ידי בית המשפט. כאמור, הרכוש המשותף אשר ניתן לחלק כולל בין היתר את הבית, החסכונות המשותפים, כספיי פיצויים ופנסיה, רכבים, עסק או חברה של אחד מבני הזוג, מוניטין עסקי וכל זכות בעלת ערך כלכלי שהצטברה במהלך חיי הנישואין.

לכלל הבסיס הזה ישנם חריגים האומרים כי במידה וניתן להוכיח באופן ברור וחד משמעי כי הייתה כוונת שיתוף של הנכסים שהיו שייכים רק לאחד מבני הזוג הרי שניתן יהיה להכריז עליהם בתור רכוש משותף, בנסיבות מסוימות, כאשר מוכחת כוונת שיתוף ומוכח כנדרש “דבר מה נוסף“.

צריכים להתייעץ? עו”ד עם 38 שנות ניסיון לשירותכם – השאירו פרטים:

מדוע סוגיית חלוקת הרכוש עלולה להפוך מורכבת בהליך גירושין?

– אחד מבני הזוג או שניהם יכול שהגיעו לנישואין עם רכוש משותף בין אם נשאר על שמם ובין אם נרשם גם על בן הזוג השני. הצד השני יכול להעלות טענה בדבר שיתוף ברכוש בשל התחייבות ספציפית והסתמכות על התחייבות ככזאת.

– יכולה לעלות טענה כי בשל בגידה אישה אשר קיבלה רכוש מבן זוגה – מפסידה היא את המתנה וצריכה להחזיר את חלקה בדירה.

– הרכוש נרשם על שם אחד מבני הזוג בלבד אך בפועל הכספים הושגו על ידי שניהם.

– הצדדים השקיעו כספים בנכס הרשום על שם אחד מבני הזוג ויכולה לעלות טענה לשיתוף רכושי בין בני זוג בשל תשלום משכנתא או השקעה בשיפוץ.

– גם במקרה בו אדם שגשג במהלך חיי הנישואין ועשה קריירה מיוחדת ומצליחה יכולה לעלות טענה בכל הנוגע לנכסי קריירה מוניטין אישי וכיוצ”ב.

– ישנם מקרים בהם בן או בת זוג ירשו כספים או רכוש והטמיעו אותם בחיי הנישואין ואז עם הגירושין תעלה הטענה של החזר הירושה מאחר והייתה זו מתנה על תנאי וכיוצ”ב.

– במקרה בו גבר צבר כספים מרובים במקום העבודה וקיימת גם דירה, יכולה האישה לטעון כי מחצית מהזכויות הצבורות והכספים, עולים בשווים על מחצית דירה ולדרוש להישאר עם כל הדירה כנגד ויתור על איזון משאבים.

– יכול צד גם לטעון לחלוקה בלתי שוויונית של רכוש משותף בנסיבות של נחיתות כלכלית כלפי בן הזוג האחר, כמו למשל במקרה בו אחד מבני הזוג ירש כספים ורכוש ממשפחתו, לבני הזוג דירה אחת, יכול הצד ה”עני” לדרוש יותר ממחצית נוכח עושרו של הצד השני.

– במקרים רבים, גם נכסים שנרכשו לפני הנישואין עשויים להיחשב רכוש משותף. בנוסף, מתנות וירושות שניתנו לאחד מבני הזוג יכולות להיכלל בחלוקת הרכוש במקרה של גירושין, במיוחד אם הן הוטמעו ברכוש המשותף. לדוגמה, כספים שהתקבלו בירושה והוכנסו לחשבון הבנק המשותף עשויים להיחשב חלק מהרכוש המשותף. למרות שבסיסית אין שיתוף בירושה, ברגע שהיא הוטמעה בנכסים המשותפים, התפיסה משתנה.

דוגמה טובה לנושא זה היא דירת מגורים שנרכשה על ידי אחד מבני הזוג לפני הנישואין. אם בני הזוג שילמו את המשכנתא או שיפצו את הדירה בצורה משמעותית, ובמיוחד אם הם השתמשו בכספים משותפים לשדרוג הנכס, ייתכן שבית המשפט יורה על פיצוי לבן/בת הזוג אשר תרם. במקרים של תרומה מהותית מאוד, בית המשפט עשוי להחליט כי הנכס ייחשב רכוש משותף ויתבצע חלוקה שווה בין בני הזוג המתגרשים.

חלוקת רכוש בין בני זוג דרך הלכת השיתוף – חוק יחסי ממון

חוק יחסי ממון בין בני זוג חל על כל זוג שנישא לאחר 1.1.74, משמע על מרבית הזוגות כיום. הלכת השיתוף, לעומת זאת, חלה על זוגות שנישאו לפני מועד זה, או על זוגות שהינם ידועים בציבור, כלומר מרבית הזוגות הנשואים כיום חוסים תחת כנפי חוק יחסי ממון בין בני זוג.

חוק יחסי ממון חל על כל הזוגות הנשואים גם על כאלה שנישאו בנישואין אזרחיים בחו”ל.

על מנת לגרום לכך שהחוק לא יחול על בני זוג הרי שעליהם לערוך הסכם ממון ולאשר אותו בבית משפט, אחרת ברירת המחדל היא הוראות חוק יחסי ממון בין בני זוג.

על המערכת הרכושית של צדדים נשואים חל חוק יחסי ממון, הקובע בס’ 5 כי:

עם התרת הנישואין או עם פקיעת הנישואין עקב מותו של בן זוג (בחוק זה – פקיעת הנישואין) זכאי כל אחד מבני הזוג למחצית ששווים של כלל נכסי בני הזוג, למעט –

-נכסים שהיו להם ערב הנישואין או שקיבלו במתנה או בירושה בתקופת הנישואין;
-גמלה המשתלמת לאחד מבני הזוג על-ידי המוסד לביטוח לאומי, או גימלה או פיצוי שנפסקו או המגיעים על פי חיקוק לאחד מבני-הזוג בשל נזק גוף, או מוות;
-נכסים שבני הזוג הסכימו בכתב ששווים לא יאוזן ביניהם.

לצורך ביצוע חלוקת רכוש ויצירת איזונים כספיים בין בני הזוג על בית המשפט או בית הדין למנות רואה חשבון מומחה או אקטואר-תלוי בנסיבות המקרה.

רואה חשבון בדרך כלל מעריך שווי חברה או עסק ונכסים שאינם פשוטים, ואקטואר יוצר איזונים בנושא לזכויות פנסיוניות וסוציאליות.

במסגרת איזון משאבים יש לברר מה שווי כל הנכסים המוחשיים והלא מוחשיים של כל אחד מבני הזוג ולאזן ביניהם כך שכל אחד יקבל את חלקו על פי הדין והפסיקה.

הערכות השווי אמורות להתייחס לא רק לנכסי המקרקעין של בני הזוג אלא גם לחסכונות פנסיוניים וסוציאליים כגון: ביטוח מנהלים, פנסיות, קרנות השתלמות, קופות גמל וכו’.

כל אחד מבני הזוג זכאי למה שנצבר אצל הצד השני החל מיום הנישואין ועל למועד בו נוצר קרע בין בני הזוג, דהיינו עד ליום הקרע.

השפעת כושר ההשתכרות של כל אחד מבן הזוג על חלוקת הרכוש בגירושין

במסגרת הנכסים הבלתי מוחשיים בית המשפט אמור גם לקבל חוות דעת אודות כושר ההשתכרות של כל אחד מבן הזוג, במקרים מיוחדים אך לא על דרך השגרה.

כאשר יש פערים בין בני הזוג בהשתכרותם רואה החשבון אמור להתייחס לסוגיית הפער ביכולת ההשתכרות/מוניטין אישי של הצד השני ולקבוע פיצוי שיסייע לבן הזוג החלש כלכלית.

כושר השתכרות מביא לצורך של הערכת שווי ההון האנושי של כל צד ולחייב את הצד שיש לו עודף משמעותי אותו בתשלום/פיצוי/תגמול בהתאם להערכת המומחה.

המקרה בו נוצר הצורך להעריך פערי השתכרות והון אנושי נובע ממצבים בהם אחד מבני הזוג משתכר פי כמה מהצד השני.

מוניטין ונכסי קריירה כגורמי השפעה

הערכת נכסי קריירה אינה מתייחסת למצב בו הפער בין בני הזוג לא משמעותי או קטן. צריך שיהיה פער גדול בהשתכרות השוטפת כדי שבית המשפט יורה להעריך את הפערים בין הצדדים ויתייחס לחוות דעת המומחה.

יש להבחין בין מוניטין אישי לבין שווי חברה המוחזקת על ידי אחד מבני הזוג. אין לכלול מוניטין אישי בתוך שווי חברה ואין לערב ביניהם.

כלומר אם אדם הינו בעלים של חברה וכמו כן יש לו השתכרות גבוהה פי כמה מבן/בת זוגו – הרי שיש להעריך גם את שווי החברה לצרכי איזון בין הצדדים וגם להעריך את פערי ההכנסה בין הצדדים. אין אפשרות לקבוע כי שני הנושאים – חד הם.

לצורך קביעת כושר ההשתכרות צריך להראות פער משמעותי בין בן זוג “ביתי” לבין בן זוג “קרייריסט” וכן יש להבהיר כי כושר השתכרותו של אדם, כמו גם המוניטין שצבר הינם נכסים בני איזון.

במילים אחרות: ” הנכס העתידי, דוגמת כושר השתכרות או מוניטין, הוא נכס המשפיע, על דרך הכלל, על אופן ביצוע האיזון, להבדיל מהיותו נכס אשר יש לאזן אותו עצמו באופן חשבונאי”.

כידוע, כאשר בית המשפט נדרש לשאלה האם יש מקום בנסיבות שבאו לפניו לחרוג מחלוקה מחצה על מחצה, שומה עליו לבחון, ראשית דבר, מהו הסך שיוותר בידי כל אחד מהצדדים אחר ביצוע חלוקה שוויונית רגילה.

לבית המשפט לענייני משפחה יש שיקול דעת רחב לפסוק הפרשי השתכרות, גם מקום שלא מוכחים ויתור או הקרבה משמעותיים של בן זוג אחד לטובת משנהו.

על יסוד פסיקה זו נקבע, שלמרות שהאישה אינה “בן זוג ביתי” ביהמ”ש קובע כי היא “הצד החלש” מבחינה כלכלית ומדובר בנסיבות שמצדיקות פסיקת הפרשי השתכרות למרות שלא הוכח ויתור או הקרבה מצדה.

הפסיקה קובעת כי “במסגרת האיזון מן הראוי לקחת בחשבון שיקולים רחבים יותר, לרבות שיקולי צדק, על מנת להביא את שני הצדדים למצב כלכלי דומה עם פירוק התא המשפחתי, בפרט לאחר שנות נישואין ארוכות ויש לדאוג לכך שיתקיים ביטחון כלכלי גם לבן הזוג שלא עסק בהגדלת כושר השתכרותו וייצור הכנסותיו”.

נטייתו של בית המשפט

תחושת הצדק וההוגנות של בית המשפט מחייבת ליתן משקל ראוי לחוסר השוויון הכלכלי בין הצדדים לעתיד לבוא ולהגן על הצד ה”חלש”.

גישה זו מבוססת הן על לשון החוק והן על התכלית החקיקתית של סעיפים 5(ג) ו- 8(2) לחוק יחסי ממון אשר בהינתן אופיים של סכסוכי משפחה בכלל וסכסוכי ממון בין בני זוג בפרט מאפשרים יצירת פתרונות צודקים והוגנים לצד איזון הנכסים המוחשיים בדרך של עריכת חשבונות וחישובים חשבונאיים.

כפי שפורט לעיל, אמנם הפעלת סמכויותיו המיוחדות של בית המשפט לחלוקה שאינה “מחצה על מחצה” תיעשה במשורה ובנסיבות המיוחדות המצדיקות זאת, עם זאת כפי שיפורט, במקרה דנן מצאתי כי מתקיימות נסיבות מיוחדות אלו זאת כאשר עקרונות הצדק הם שמנחים את בית המשפט.

שינוי מגמת הפסיקה והפעלת שיקול דעת בכל מקרה

לאחרונה חל שינוי במגמת הפסיקה והמונחים בן זוג “ביתי” ובן זוג “קרייריסט” הוחלפו במונחים בן זוג “חלש” ובן זוג “חזק” במישור הכלכלי.

כמו כן יש הבדל בין מצב בו אדם הגיע עם כושר ההשתכרות שלו לנישואין מאחר ועשה קריירה קודם לנישואין או שהכושר שלו נובע מכישרון אישי (כמו אמן) לבין מצב בו האדם עשה לעצמו במהלך חיי הנישואין. בית המשפט מבחין בין שני מצבים אלו.

מגמה זו נלמדת מתכליתו של הסדר איזון המשאבים שבחוק יחסי ממון “לאפשר חלוקה צודקת של נכסי בני הזוג שהושגו במהלך הנישואין במאמץ משותף”.

לבית המשפט שיקול דעת רחב בהפעלת אופן האיזון. כך למשל יכול בית המשפט לקבוע כי בן זוג אשר מקבל פנסיה כבר למועד הגירושין לא ישלם את המחצית לבן הזוג השני שעדיין עובד על מנת שלא ייווצר מצב שבו אחד מבני הזוג מחזיק במחצית פנסיה והצד השני מחזיק בהכנסה שוטפת פלוס חצי פנסיה.

כאשר קיים פער גדול בכושר ההשתכרות בין הצדדים בית המשפט יפסוק סכום חד פעמי או תשלום חודשי עיתי כדי ליצור איזון בין הצדדים כאשר המטרה היא שכל אחד מבני הזוג יצא לחיים מנקודת מוצא שווה.

בית משפט לענייני משפחה, אמון על עריכת איזון הוגן בפירוק קשר בין צדדים, וזוהי גם תכלית חוק יחסי ממון בין בני זוג התשל”ג – 1973. כבר נקבע, כי מימוש מטרת המחוקק תהיה ביצירת איזון בין בני זוג מתגרשים ולצמצם את חוסר השוויון הגלום ביחסי ממון ביניהם.

יחד עם זאת, אם מקור הרכוש הוא חיצוני, דהיינו שאחד הצדדים ירש 10 דירות לצורך הדוגמא – בית המשפט אינו רשאי לקבוע כי הירושה תאוזן בין הצדדים וקביעה כזו חורגת מסמכותו. כלומר גם לבית משפט יש גבולות ואין הוא יכול לעשות ככל העולה על רוחו רק כדי שצדדים יצאו שווים ביכולותיהם, והיכולת שלו לאזן מוגבלת בדרך כלל לאיזון בנכסים שנוצרו במהלך חיי הנישואין.

עיקרון “המאמץ המשותף”

מפסקי דין רבים ניתן ללמוד כי מצב של חוסר תעסוקה של אחד מהצדדים, כאשר אינו תורם גם בתחומים משפחתיים אחרים, עשוי להוות עילה לחלוקה לא שוויונית.

סעיף 8 לחוק יחסי ממון בין בני זוג מספק לבית המשפט או לבית הדין גמישות בחלוקת הרכוש ובאיזון המשאבים כאשר מתקיימות נסיבות מיוחדות המצדיקות זאת. אף שהחוק אינו מפרט מהן הנסיבות המיוחדות ומתי יש להפעיל את שיקול הדעת המשפטי לקביעת חלוקה לא שוויונית, פסקי דין רבים מגדירים במעט את הנסיבות הללו.

הנשיאה לשעבר ביניש ציינה באחד מפסקי דינה כי סעיף 8 מאפשר גמישות רבה, שמעניקה לערכאה השיפוטית כלים לאזן את הנכסים בין הצדדים באופן הוגן, תוך התחשבות בשיקולים כלכליים ואחרים. (ע”א 1915/91)

אמת מידה מרכזית לשימוש בסעיף 8 קשורה למילוי החובות של בני הזוג במסגרת המשפחתית ולהערכת המאמץ המשותף בצבירת הנכסים. ישנה התחשבות מיוחדת במילוי החובות הכלכליות ובפער משמעותי בין מאמצי בני הזוג למען המשפחה.

השופט בן ציון גרינברגר גם הוא פסק בעניין זה, וסיכם כי החוק מבוסס על “המאמץ המשותף” בהשגת הרכוש. תמ”ש 12950/03 בתמ”ש 1066/06.

אי לכך, ברור כי כאשר ערכאה שיפוטית קובעת שאחד הצדדים לא עמד במבחן “המאמץ המשותף”, יש בכך עילה להפעלת סעיף 8 לחוק יחסי ממון.

למידע נוסף ודוגמא מהפסיקה על מבחן המאמץ המשותף ניתן ללחוץ כאן>>

צריכים להתייעץ? עו”ד עם 38 שנות ניסיון לשירותכם – השאירו פרטים:

חלוקת רכוש בגירושין – העברת נכסי מקרקעין אגב גירושין

כאשר לבני זוג המתגרשים מספר נכסי מקרקעין עליהם לבצע תכנון מס, קודם שהגיעו להסכם כולל אגב גירושין, המחלק ביניהם את הנכסים. כך למשל, זוג המחזיק בבעלות על שלוש דירות יכול לפעול באופן הבא עמ”נ שלא לשלם מס שבח או מס רכישה:

  1. דירה אחת נמכרת בפטור ממס לקונים דהיינו לצד שלישי (ובתנאי שהזוג זכאי לפטור בגין דירת מגורים עפ”י הנוהלים הקיימים דהיינו הזוג או מי מהם ,לא מכר כל דירה ב-18 החודשים האחרונים).
  2. בדירה השנייה מועברות הזכויות אגב גירושין ללא תמורה מהבעל לאישה.
  3. בדירה השלישית מועברות הזכויות אגב גירושין ללא תמורה מהאישה לבעל.

אם קיים פער בין שווי הדירות יקבעו תשלומי איזון, שהאישה תשלם לבל או הבעל ישלם לאישה.

ההסכם מקבל תוקף של פס”ד בבימ”ש למשפחה או בבית הדין הרבני.

העברת זכויות במקרקעין בעקבות פסק דין לגירושין, אינה מהווה אירוע מס (למעט העברת נכסי מקרקעין בחו”ל) וזו לשון סעיף 4א לחוק מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה, רכישה), התשכ”ג – 1963:

“העברת זכויות בזכויות במקרקעין או בזכות באיגוד מקרקעין, הנעשית על פי פסק דין שניתן אגב הליכי גירושין, לא יראוה כמכירה או כפעולה באיגוד לעניין חוק זה, בין אם היא העברה בין בני הזוג ובין אם היא העברה מהם לילדיהם. ובמכירת הזכות במקרקעין או בפעולה באיגוד מקרקעין על ידי מי שהועברו לו הזכויות בזכות במקרקעין כאמור, יהיו שווי הרכישה של הזעות ויום רכישתה, לרבות לעניין סעיף 7א שווי הרכישה ויום הרכישה שהיו נקבעים לפי הוראות חוק זה או לפי הוראות הפקודה, לפי העניין, אילו נמכרה הזכות או נעשתה הפעולה על ידי מי שהעביר את הזכויות בה”.

על סמך האמור בסעיף, העברת זכויות במקרקעין בין בני זוג אשר מתגרשים אינה נחשבת למכירה כלל ועיקר, התנאי הצריך להתקיים הוא כי העברה צריכה להיעשות בין בני הזוג עצמם או לילדיהם.

חשוב לציין, שאין צורך לדווח על ההעברה לרשויות המס הואיל וזו אינה נחשבת למכירה כאמור. משכך לא משולם לא מס שבח ולא מס רכישה והעלויות לרישום הינן מינימאליות.

לצורך רישום ההעברה, יש לפנות לטאבו (לשכת רישום המקרקעין) ולהרגיש את רשימת המסמכים הבאה:

  1. שטרי מכר חתומים ומאומתים.
  2. הסכם גירושין אשר קיבל תוקף של פסק דין (מקור או נאמן למקור).
  3. תעודת גירושין מקורית או נאמן למקור
  4. במידה ועל הבית רובצת משכנתא, אישור מהבנק לביצוע העברת הזכויות.
  5. אישור עירייה/ מועצה המתייחס להעברת הזכויות.

כמובן שכדאי ורצוי להתייעץ עם עורך דין המתעסק בענייני משפחה ומקרקעין טרם ההעברה הואיל ולעיתים העברת הזכויות תהיה בלתי כדאית למקבל הזכות במידה וירצה למכור את הנכס בעתיד שכן על פי עקרונות המס השולט בדיני מיסוי מקרקעין, כל השבח אשר נצבר במהלך התקופה שהחזיק בנכס בן הזוג המעביר, ימוסה וישולם על ידי בן הזוג המקבל וזאת חרף העובדה שלמעשה שילם את מלוא התמורה עבור אותו נכס, באמצעות התקזזות בין הנכסים.

עיקרון רציפות המס, הנו מאבני היסוד כאמור של חוק מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה), התשכ”ג- 1963 והוא מוצא ביטוי הן בגוף חוק מיסוי מקרקעין והן בפסיקת בית המשפט העליון כמפורט בע”א 8789/02 מנהל מס שבח ליפה נ’ נפתלי שדמי.

לסיכום, בטרם תביעו את רצונכם לרכוש את חלקו של הצד השני בנכסי מקרקעין, במסגרת הליך גירושין, בידקו היטב האם רצון הזה לא יעלה לכם הרבה כסף ויצא שכרכם בהפסדכם.

חלוקת רכוש בין בני זוג בגירושין יכולה לעבור בשלום

כאמור – זוגות שלא ערכו הסכם ממון, יצטרכו להגיע להסכמות בדרך אחרת. האפשרות הראשונה תהיה תמיד גישור – על פי החוק.

אם בני הזוג נכשלים בהשגת הסכמות על חלוקת הרכוש בהליך גישור, יעבור הטיפול לבית המשפט לענייני משפחה, או לבית הדין הרבני. כיוון שנדרשת מעורבות של ערכאות משפטית, מומלץ מאוד להיעזר בשירותיו של עורך דין המתמחה בדיני משפחה או מגשר אשר צבר ניסיון מספק בכל הקשור לחלוקת רכוש בגירושין שיכול להביא אתכם להסכמות ראויות באשר לחלוקת הרכוש.

למרות החוק המחייב איזון משאבים בעת ההליך, חלוקת רכוש בגירושין עלולה להיות אחד הנושאים הכואבים והקשים, ההופכים את הליך הגירושין למלחמה כוללת.

אם לא נערך הסכם ממון בשלב כזה או אחר של הזוגיות, יאלצו בני הזוג לפנות להליך משפטי כדי לפסוק בנושא. כדי לטפל בחלוקת רכוש בגירושין, או כדי להימנע מראש מהמאבק ולערוך הסכם ממון, או כדי לפתור את המחלוקת בהליך גישור.

חלוקת רכוש בגירושין היא סוגיה שעלולה להיות מורכבת ולגרור אי הסכמות רבות. על כן ישנה חשיבות רבה לעבודה בשיתוף פעולה מלא עם עורך דין או מגשר אשר יוכלו לסייע לכם לצלוח את המכשול הזה בהצלחה. ישנה חשיבות רבה למציאת הפתרונות הנכונים עבור הרכוש שהצטבר לכל אחד מהצדדים הן בנפרד והן במשותף על מנת לבצע את החלוקה הנכונה ביותר.

צוות משרד עורכי דין ונוטריון אלינור ליבוביץ בעל ניסיון של מעל 37 שנים בתחום דיני המשפחה יעמוד לצדכם לאורך כל הדרך.

תוכן עניינים

לוגו נוסף - עורכת דין גירושין ומשפחה אלינור ליבוביץ'
רוצים להתייעץ?

38 שנות ניסיון כאן למענכם –
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

ניב יחזקאלי
קרא עוד
לפני שאתחיל קודם כל חשוב לי לומר שאלינור בנאדם. כבר מהפגישה הראשונה היה לי חיבור וכימיה איתה. היא מאוד סובלנית, קשובה, נעימה, ישרה לא חיפשה לקחת את התיק אלא ללכת בדרך היפה בלי משפטים ובלאגן. היה לי מענה לכל שאלה שרק רציתי בכל שעה ובכל זמן אלינור עורכת דין מהשורה הראשונה. אבל צנועה שאין להסביר עורכת דין מנוסה עם סופררר הבנה וניסיון במה שהיא עושה אלינור הביאה אותי למקום אחר בחיים ואיפשרה לי להתחיל את החיים שלי מחדש ממקום בטוח וחזק.
יובל גולדברגר
קרא עוד
משרד מצוין. מקצועי מיומן וישר עם ניסיון של עשרות שנים
דרור דקל
קרא עוד
מקצועית, אמינה, מחירים הוגנים מאוד
אורי דן
קרא עוד
כשיצאתי לפנסיה, הבנתי שאני נכנס לפרק חדש בחיי - וזהו השלב שעליי להתכונן לעתיד. שלב זה כלל עריכת צוואה. כדי להבטיח שכל בני המשפחה יקבלו את המגיע להם, פניתי אל משרדה של עו"ד אלינור ליבוביץ. תודה על העזרה והסיוע המשפטי והמקצועי.
דנה לוין
קרא עוד
פרידה מבן הזוג היא לא פשוטה אף פעם. עם זאת, הצוות המקצועי של עו"ד אלינור ליבוביץ ליווה אותי ברגישות לאורך כל הליך הגירושין, סייע לי, תמך בי ועזר לי בכל שלב. אין ספק, הם סייעו והביאו לתוצאות הטובות ביותר עבורי ועבור משפחתי. תודה רבה על המקצועיות והרגישות!
ליה ברקוביץ
קרא עוד
כדי להבין האם בעלי ואני אכן צריכים להתגרש, פניתי אל עו"ד אלינור ליבוביץ - והתחלנו בהליך גישור. כך, הצלחנו לגשר על הפערים, להתכונן לעתיד המשותף - ולהבין כיצד נבנה את הפרק הבא בחיינו היטב ומבלי לפגוע בילדים המשותפים שלנו. תודה!
י עוז
קרא עוד
עורכת דין מנוסה בטירוף בדיני משפחה, יודעת להבחין בין העיקר לטפל. הראתה מסירות ורגישות יוצאת דופן לכל פרט ופרט בתיק שהסתיים בהצלחה. תודה רבה
שירה צדיק
קרא עוד
תותחית-על, מקצועית, כמו אנציקלופדיה בתחום דיני משפחה. יודעת הכל ונותנת מעצמה תמיד מכל הלב. תודה רבה על האדיבות והנכונות!
אביחי צרפתי
קרא עוד
משרד עורכי דין אלינור ליבוביץ הוא מהמובילים במשרדי עורכי הדין בארץ, ניסיון רב השנים, האכפתיות והמקצועיות של עוה"ד ליבוביץ מביא את משרדה למצוינות. כך צריך לנהוג עורך דין, במקצועיות ורגישות ללקוחותיו. ממליץ בחום.
תיקי פראטר
קרא עוד
ממליצה בחום על עו"ד לייבוביץ! עו"ד ותיקה, מנוסה, אכפתית ותמיד זמינה ללקוחות. יש לה רעיונות יצירתיים והיא תמיד חותרת לסיים הליכי גירושין בהסכם לטובת כל הצדדים המעורבים.
הקודם
הבא
לוגו נוסף - עורכת דין גירושין ומשפחה אלינור ליבוביץ'
צריכים עורך דין לענייני משפחה/גירושין?

לתיאום פגישת ייעוץ ללא התחייבות

מלאו את הפרטים שלכם | נחזור אליכם בהקדם

עורכת דין אלינור ליבוביץ’ – מחלוצות עורכי הדין לענייני משפחה וגירושין בישראל, עם ניסיון מקצועי עצום של 37 שנים (!) ברציפות

למשרד ניסיון מצטבר של טיפול באלפי תיקים בדיני משפחה, גירושין וירושה – כולל הצלחות תקדימיות בשורת תחומים, לרבות: מזונות, משמורת, ידועים בציבור, ניכור הורי ועוד.

עו”ד ליבוביץ’ ניהלה במשך שנים ארוכות בהצלחה את פורום דיני משפחה וגירושין באתר “וואלה!”. היא העבירה הרצאות במסגרת רשמית של לשכת עורכי הדין למאות עו”ד וחנכה דורות של עורכי דין בתחום לאורך השנים.

במשרד חיים ונושמים כל ניואנס של דיני המשפחה. ראינו כבר את כל הסרטים. טיפלנו בכל הסוגיות. פירקנו את כל סוגי המוקשים ועמדנו בכל אתגר – מה שהקנה למשרד מעמד מיוחד של אוטוריטה בתחום.

אלינור ליבוביץ' עורכת דין גירושין ומשפחה
דילוג לתוכן