מרכז גישור בדיני משפחה

א’ - ה’ : 18:00 - 09:00
050-969-3850
תובל 40, רמת גן
עו"ד אלינור ליבוביץ

מחפשים עורך דין לענייני משפחה?

הגעתם למקום הנכון אלינור ליבוביץ עו"ד גישור, גירושין, דיני משפחה, צוואות וירושות

    רכב כחלק ממזונות אישה

    האם זכאית אישה לשימוש ברכב?

    שימוש ברכב הינו חלק ממזונות אישה אם הורגלה בכך

    לאה ואביתר, היו מסוכסכים ביניהם תקופה ארוכה, וניהלו ביניהם הליכים משפטיים, שנמשכו למעלה משנתיים וזאת בבית המשפט לענייני משפחה. למרות זאת לא נפרדו בני הזוג והם המשיכו את הסכסוך המשפטי כאשר הם ממשיכים להתגורר תחת קורת גג אחת, כאשר הליך הגירושין גרם לאווירה מתוחה בבית.

    מאחר וכל אחד מבני הזוג היה עקש ולא נטה לוותר, ואף אחד מהצדדים לא עזב את הבית, לא נראה היה כי יש פתרון לסכסוך. אביתר פנה לעורך דינו ושאל כיצד יזרז את העניינים מאחר והיה מותש מהדיונים הרבים שהיו בתיק, שעלו לו ממון רב, וגרמו לו להפסד ימי עבודה. אביתר שאף להגיע לגירושין בהסכמה מחד אולם לא היה פשרן מאידך, וגם לאה לא מיהרה להגיע להסכם גירושין, על אף עוגמת הנפש והכספים שההליך המשפטי המתמשך גרם לה.

    עורך דינו של אביתר יעץ לו להפעיל לחץ פסיכולוגי על לאה בכל דרך שנראית לו, לבד מאלימות שהיא אסורה על פי החוק.

    אביתר ולאה חלקו מכונית אחת במהלך כל חיי הנישואין שלהם, תוך התחשבות זה בזו. אביתר היה מסיע את לאה לעבודה, ואוסף אותה בדרכו חזרה הביתה. מאחר ומקומות עבודתם היו

    קרובים ושעות עבודתם דומות, הסידור התאפשר גם בצל הליך הגירושין, ונמשך למרות ההליכים המשפטיים בין בני הזוג. אביתר קבל ממקום עבודתו החזר עבור אחזקת הרכב וכן השתתפות בביטוח הרכב. הרכב היה רשום עקב כך על שם אביתר בלבד.

    למחרת הפגישה עם עורך דינו, עזב אביתר את הבית במכונית תוך שהוא מתחמק מלהסיע את לאה לעבודתה. לאה הגיעה למקום עבודתה בתחבורה ציבורית באיחור של חצי שעה, והיתה עצבנית וכועסת. בסיום יום העבודה לא בא אביתר לאסוף את לאה ונסע לבית בגפו. לאה נאלצה לחזור גם בערב בתחבורה ציבורית, והגיעה כשעה לאחר אביתר.

    עוד באותו הערב פנתה לאה לעורך דינה ותבעה ממנו לפעול מיידית. כבר למחרת בבוקר הוגשה בקשה לבית המשפט לענייני משפחה לחיובו של אביתר לחלוק את המכונית עם לאה. אביתר טען בתגובה לבקשה כי הרכב רשום רק על שמו וכי מקום עבודתו מממן את אחזקת הרכב ולכן צריך הרכב להיות רק בשימושו.

    הבסיס ההלכתי לחיובו של אביתר לחלוק את המכונית עם לאה הוא "עולה עמו" דהיינו עולה עמו ברמת החיים. אם לבני הזוג – כמו במקרה שלנו – יש רכב אחד, אשר שימש במהלך חיי הנישואין את שני בני הזוג, אין לשנות את הסטטוס קוו, ועל כן זכאית האישה לחלוק בהשימוש ברכב ובתנאי שתוכיח שהרכב שימש גם אותה.

    הבעל איננו יכול להתחמק מחובתו לאפשר לאשתו שימוש שווה ברכב, והדבר מהווה חלק ממזונותיה. שימוש ברכב יכול להוות חלק מחיוביו של בעל במזונות אשתו ובתנאי שהיתה מורגלת להשתמש ברכב קודם לסכסוך וקודם להליך הגירושין.

    בית המשפט לענייני משפחה שדן בבקשה, חייב את אביתר לחלוק ברכב עם לאה, וקבע ששבוע אחד יהיה הרכב ברשות לאה ובשבוע שלאחריו ברשות אביתר, וכך לסירוגין יחלקו ברכב, עד למציאת פתרון כולל לסכסוך ביניהם בין בדרך של פסק דין, בין בדרך של גישור אצל מגשר חיצוני ובין בדרך של גירושין בהסכמה בסיוע עורכי הדין של הצדדים.

    רוצים להתייעץ?

    השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!




      חווים אלימות במשפחה? אני כאן כדי לעזור!

      לתיאום פגישת ייעוץ ללא התחייבות

      מלאו את הפרטים שלכם | ונחזור אליכם בהקדם

        חברת קידום אתרים חברת קידום אתרים