חיפוש

מערכת יחסים עם בני אותו מין

מערכת יחסים מינית עם בן או בת אותו מין

איך יתייחס לכך בית הדין הרבני?

האם זוהי בגידה?

עו”ד אלינור ליבוביץ, מומחית בגירושין גישור ודיני משפחה

מנהלת את פורום הגירושין בוואלה! מנהלת ובעלים של האתר gerushin.co.il

אישה אשר בגדה בבעלה עם גבר אחר

אישה נשואה הנואפת ובוגדת בבעלה עם גבר אחר, אסורה לבעלה ואסורה לבועלה, אם יש עדות ל”מכחול בשפופרת”. לעומת זאת אישה המקיימת קשר אינטימי עם אישה אינה נאסרת חד משמעית על בעלה משום שאין בדבר “ביאה”.
אחד האיסורים החמורים ביותר על פי ההלכה היהודית הוא כאשר אישה נשואה מקיימת יחסים עם גבר אחר. לבגידה זו של אישה בבעלה יכולות להיות תוצאות חמורות. הדבר עשוי להביא לממזרות של הילדים אם תעשה בדיקת רקמות ויתברר כי האישה הנשואה הרתה לגבר אחר ולא לבעלה.

יחד עם זאת כאשר אישה נשואה נכנסת להריון ישנה חזקה של “רוב בעילות אחר הבעל” דהיינו יש חזקה מובנית כי נכנסה להריון מבעלה ולא מגבר אחר וזאת כדי למנוע ממזרות. בתי המשפט ובתי הדין הרבניים אינם מאפשרים ביצוע בדיקת רקמות אם קיים סיכוי שהילד יוכרז כממזר כתוצאה מן הבדיקה.

אישה המקיימת מערכת יחסים לסבית עם אישה אחרת

למרבה ההפתעה קיום יחסים עם אישה אחרת אינו דבר כה חמור כמו קיום יחסים עם גבר אחר. ההלכה מנמקת זאת בכך שבקיום יחסים עם אישה אחרת אין בה “ביאה”.בתורה עצמה אין אזכור מפורש אלא משתמע בלבד לנשים המבצעות אקט של בגידה אם הן המקיימות יחסים ביניהן. הדבר קרוי “נשים המסוללות זו בזו” ויש על כך איסור. הדבר אינו חמור כמו קיום יחסי אישות עם גבר אחר אך יש בכך פריצות או זנות, והדבר מהווה הפרה של בסיס חיי הנישואין ויכול להביא לחיוב בגט של אישה שחטאה במעשה כזה גם אם האישה אינה אסורה באיסור מוחלט על בעלה.

השאלה האם ניתן לכפות גט על אישה המקיימת מערכת יחסים לסבית עם אישה אחרת, והשאלה האם עצם קיום יחסים עם אישה אחרת מהוות עילה לחיוב האישה בגירושין, הן שאלות המעסיקות את דייני בתי הדין הרבניים הרכב דיינים מסוים ייקבע כי אין בעצם קיום יחסים בין נשים משום עילה לכפות גט בניגוד לרצון האישה, וזאת מכיוון שאין דין הלכה מפורש בנושא. מצד שני, ישנם גם הרכבי דיינים אשר יכירו במעשה קיום יחסי המין בין נשים על ידי האישה הנשואה לגבר, כמעשה ניאוף לכל דבר ועניין, גם אם הדבר חמור פחות מקיום יחסי אישות עם גבר, וכפועל יוצא מכך יחליטו לכפות גט על האישה.

הומוסקסואליות בהלכה

ההלכה היהודית אוסרת על יחסי מין בין שני גברים, אינה מכירה בנישואים חד מיניים, וכן אוסרת על יחסי מין בין שתי נשים, אם כי ברמה פחותה. ההלכה אינה עוסקת בנטייה המינית עצמה או בזהות ההומוסקסואלית, אלא אוסרת על קיום יחסים בין גברים דהיינו איסור משכב זכר.

התורה אוסרת באיסור חמור על שני גברים לקיים יחסי מין אנאליים. מקור האיסור בפסוק מספר ויקרא: “וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אישה תּוֹעֵבָה הִוא” (ויקרא י”ח, כב), והעונש עליו נלמד מפסוק המופיע שני פרקים לאחר מכן באותו הספר: “וְאִישׁ אֲשֶׁר יִשְׁכַּב אֶת זָכָר מִשְׁכְּבֵי אישה תּוֹעֵבָה עָשׂוּ שְׁנֵיהֶם מוֹת יוּמָתוּ דְּמֵיהֶם בָּם” (כ’, יג).

העונש ההלכתי הקדום למי שעובר על איסור זה במזיד, בפני שני עדים ולאחר שהתרו בו, הוא מיתת בית דין בסקילה. האיסור בתורה הוא על יחסי מין אנאליים בלבד, כפי שמפרש רש”י: “מכניס כמכחול בשפופרת“.

חז”ל הוסיפו סייגים לאיסור זה, ואסרו על גבר להעמיד עצמו במצב שעלול להביאו לעבור עבירה. לדוגמה: אסרו חז”ל על שני רווקים לישון תחת שמיכה אחת. גם יחסי מין ללא חדירה בין שני גברים אסורה, שכן ישנה אפשרות שאחד הגברים או שניהם יגיעו לשפיכת זרע, והדבר אסור לפחות מאותה סיבה שאוננות אסורה, משום שפיכת זרע לבטלה.

ראינו אם כן, שבגידה, בין עם בין מינים שונים ובין עם בני אותו מין, הינה דבר שהערכאות השיפוטיות אינן רואות בעין יפה, וכך גם לגבי מעשים שאינם בגידה של ממש כמו חיבוק או נשיקה או הימצאות בחדר סגור שיש בהם כדי להוות “מעשה כיעור”.

תוכן עניינים

לוגו נוסף - עורכת דין גירושין ומשפחה אלינור ליבוביץ'
רוצים להתייעץ?

38 שנות ניסיון כאן למענכם –
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

ניב יחזקאלי
קרא עוד
לפני שאתחיל קודם כל חשוב לי לומר שאלינור בנאדם. כבר מהפגישה הראשונה היה לי חיבור וכימיה איתה. היא מאוד סובלנית, קשובה, נעימה, ישרה לא חיפשה לקחת את התיק אלא ללכת בדרך היפה בלי משפטים ובלאגן. היה לי מענה לכל שאלה שרק רציתי בכל שעה ובכל זמן אלינור עורכת דין מהשורה הראשונה. אבל צנועה שאין להסביר עורכת דין מנוסה עם סופררר הבנה וניסיון במה שהיא עושה אלינור הביאה אותי למקום אחר בחיים ואיפשרה לי להתחיל את החיים שלי מחדש ממקום בטוח וחזק.
יובל גולדברגר
קרא עוד
משרד מצוין. מקצועי מיומן וישר עם ניסיון של עשרות שנים
דרור דקל
קרא עוד
מקצועית, אמינה, מחירים הוגנים מאוד
אורי דן
קרא עוד
כשיצאתי לפנסיה, הבנתי שאני נכנס לפרק חדש בחיי - וזהו השלב שעליי להתכונן לעתיד. שלב זה כלל עריכת צוואה. כדי להבטיח שכל בני המשפחה יקבלו את המגיע להם, פניתי אל משרדה של עו"ד אלינור ליבוביץ. תודה על העזרה והסיוע המשפטי והמקצועי.
דנה לוין
קרא עוד
פרידה מבן הזוג היא לא פשוטה אף פעם. עם זאת, הצוות המקצועי של עו"ד אלינור ליבוביץ ליווה אותי ברגישות לאורך כל הליך הגירושין, סייע לי, תמך בי ועזר לי בכל שלב. אין ספק, הם סייעו והביאו לתוצאות הטובות ביותר עבורי ועבור משפחתי. תודה רבה על המקצועיות והרגישות!
ליה ברקוביץ
קרא עוד
כדי להבין האם בעלי ואני אכן צריכים להתגרש, פניתי אל עו"ד אלינור ליבוביץ - והתחלנו בהליך גישור. כך, הצלחנו לגשר על הפערים, להתכונן לעתיד המשותף - ולהבין כיצד נבנה את הפרק הבא בחיינו היטב ומבלי לפגוע בילדים המשותפים שלנו. תודה!
י עוז
קרא עוד
עורכת דין מנוסה בטירוף בדיני משפחה, יודעת להבחין בין העיקר לטפל. הראתה מסירות ורגישות יוצאת דופן לכל פרט ופרט בתיק שהסתיים בהצלחה. תודה רבה
שירה צדיק
קרא עוד
תותחית-על, מקצועית, כמו אנציקלופדיה בתחום דיני משפחה. יודעת הכל ונותנת מעצמה תמיד מכל הלב. תודה רבה על האדיבות והנכונות!
אביחי צרפתי
קרא עוד
משרד עורכי דין אלינור ליבוביץ הוא מהמובילים במשרדי עורכי הדין בארץ, ניסיון רב השנים, האכפתיות והמקצועיות של עוה"ד ליבוביץ מביא את משרדה למצוינות. כך צריך לנהוג עורך דין, במקצועיות ורגישות ללקוחותיו. ממליץ בחום.
תיקי פראטר
קרא עוד
ממליצה בחום על עו"ד לייבוביץ! עו"ד ותיקה, מנוסה, אכפתית ותמיד זמינה ללקוחות. יש לה רעיונות יצירתיים והיא תמיד חותרת לסיים הליכי גירושין בהסכם לטובת כל הצדדים המעורבים.
הקודם
הבא
לוגו נוסף - עורכת דין גירושין ומשפחה אלינור ליבוביץ'
צריכים עורך דין לענייני משפחה/גירושין?

38 שנות ניסיון בתחום לשירותכם. לתיאום פגישת ייעוץ ללא התחייבות

מלאו את הפרטים שלכם | נחזור אליכם בהקדם

עורכת דין אלינור ליבוביץ’ – מחלוצות עורכי הדין לענייני משפחה וגירושין בישראל, עם ניסיון מקצועי עצום של 38 שנים (!) ברציפות

למשרד ניסיון מצטבר של טיפול באלפי תיקים בדיני משפחה, גירושין וירושה – כולל הצלחות תקדימיות בשורת תחומים, לרבות: מזונות, משמורת, ידועים בציבור, ניכור הורי ועוד.

עו”ד ליבוביץ’ ניהלה במשך שנים ארוכות בהצלחה את פורום דיני משפחה וגירושין באתר “וואלה!”. היא העבירה הרצאות במסגרת רשמית של לשכת עורכי הדין למאות עו”ד וחנכה דורות של עורכי דין בתחום לאורך השנים.

במשרד חיים ונושמים כל ניואנס של דיני המשפחה. ראינו כבר את כל הסרטים. טיפלנו בכל הסוגיות. פירקנו את כל סוגי המוקשים ועמדנו בכל אתגר – מה שהקנה למשרד מעמד מיוחד של אוטוריטה בתחום.

אלינור ליבוביץ' עורכת דין גירושין ומשפחה
דילוג לתוכן