חיפוש

בית המשפט למשפחה: המאפיינים, סמכויות, ומדריך הגשת תביעה

מבוא – בית המשפט לענייני משפחה

רקע כללי והצורך בהקמת בית המשפט לענייני משפחה

עד לחקיקת חוק בית המשפט לענייני משפחה, תשנ”ה-1995, נדונו סכסוכים משפחתיים בבתי המשפט האזרחיים הרגילים. עם זאת, בשל מאפייניהם הייחודיים של סכסוכים אלה, שהתאפיינו במורכבויות רגשיות, פסיכולוגיות וחברתיות לצד הסוגיות המשפטיות, התעורר צורך בהקמת ערכאה שיפוטית ייחודית שתתמחה בענייני משפחה.

בית המשפט לענייני משפחה הוקם כערכאה בעלת מאפיינים מובחנים, המספקת מענה משפטי מקיף, תוך גמישות דיונית, התאמה לצורכי המשפחה וניסיון ליישב סכסוכים באופן מהיר ויעיל, בין היתר באמצעות הפניית הצדדים להליכי גישור ביחידת הסיוע הפועלת בצמוד אליו.

תחומי סמכותו של בית המשפט לענייני משפחה

בית המשפט לענייני משפחה דן במגוון נושאים הנוגעים לדיני המשפחה, ובהם:

סכסוכים בין בני זוג – הסדרת חלוקת רכוש, תביעות לפי חזקת השיתוף, תביעות לפסקי דין הצהרתי בדבר זכויות בנכסים, תביעות לפירוק שיתוף, מזונות אישה, משמורת ילדים והסדרי שהות/ראייה.

ענייני קטינים – משמורת ילדים, תביעות אבהות, מזונות ילדים, חינוך ובריאות קטינים, אפוטרופסות ועניינים נוספים הנוגעים לטובתם.

ענייני ירושה ועיזבונות – מתן צווים לקיום צוואה, התנגדויות לצוואות, מינוי מנהלי עיזבון, תביעות לחלוקת רכוש ירושה או להכרה בזכויות בעיזבון.

חסות ואפוטרופסות – מינוי אפוטרופוסים לחסרי ישע, הגבלת כשירות משפטית של יחידים וניהול נכסי חסויים.

תובענות הנוגעות לאלימות במשפחה – לרבות צווים להגנה לפי חוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ”א-1991.

הכרה במעמד של ידועים בציבור – לרבות תביעות הנוגעות לזכויות רכושיות של בני זוג שאינם נשואים.

מאפייניו הייחודיים של בית המשפט לענייני משפחה

בית המשפט לענייני משפחה נבדל מבתי משפט אזרחיים רגילים במספר מאפיינים ייחודיים:

גמישות דיונית – סעיף 8 לחוק בית המשפט לענייני משפחה מקנה לבית המשפט סמכות לחרוג מדיני הראיות ומסדרי הדין הרגילים, תוך התחשבות במאפייניו הייחודיים של הסכסוך המשפחתי.

ריכוז כלל הסכסוכים המשפחתיים בערכאה אחת – עקרון “משפחה אחת – שופט אחד” (One Family, One Judge) מאפשר לרכז את כלל ההליכים של משפחה מסוימת בפני אותו שופט, במטרה ליצור רציפות בהחלטות ולהימנע מהכרעות סותרות.

שילוב הליכי גישור ויחידת הסיוע – בניגוד להליכים אזרחיים אחרים, בית המשפט לענייני משפחה מפנה את הצדדים ליחידת הסיוע בטרם ינקטו בהליכים משפטיים, בניסיון להביא לפתרון המחלוקות מחוץ לכותלי בית המשפט.

דגש על טובת הילד – במקרים בהם מעורבים קטינים, בית המשפט רשאי למנות אפוטרופוס לדין לקטין, אשר ייצג את טובתו העצמאית, בנפרד מהאינטרסים של הוריו.

סדרי דין מיוחדים והרחבת שיקול הדעת השיפוטי

בית המשפט לענייני משפחה מחויב לעקרון “עשיית צדק מהותי”, ולפיכך מוקנית לו סמכות להכריע בסכסוכים משפחתיים תוך סטייה מסוימת מהדין האזרחי הכללי, וזאת כאשר שוכנע כי הדבר דרוש לשם הגעה לתוצאה צודקת. סמכות זו באה לידי ביטוי, בין היתר, ביכולתו של בית המשפט:

*להעלות סוגיות משפטיות מיוזמתו, אף אם לא נטענו על ידי הצדדים.

*ליתן סעדים שלא נתבקשו, ככל שנסיבות העניין מחייבות זאת.

*להפעיל שיקול דעת רחב בכל הנוגע לסוגיות משמורת, מזונות קטינים ואיזון משאבים בין בני זוג.

בית המשפט לענייני משפחה מתמודד באופן יום-יומי עם סכסוכים בעלי מאפיינים אישיים, רגשיים וכלכליים מורכבים, ולכן פועל בגישה אינטגרטיבית המשלבת כלים משפטיים לצד שיקולים סוציאליים ופסיכולוגיים.

סדרי הדין הייחודיים בבית המשפט לענייני משפחה

גמישות דיונית וחריגה מכללי הראיות

בית המשפט לענייני משפחה מתאפיין בגישה ייחודית בכל הנוגע לסדרי הדין ודיני הראיות, וזאת בשל אופיים הרגיש של הסכסוכים המובאים בפניו. סעיף 8 לחוק בית המשפט לענייני משפחה, תשנ”ה-1995, מקנה לבית המשפט סמכות לחרוג מהוראות פקודת הראיות [נוסח חדש], התשל”א-1971, ומהוראות סדרי הדין הכלליים, ככל שהדבר דרוש לבירור הוגן של הסכסוך.

סעיף זה מאפשר לבית המשפט:

* לקבל ראיות שהיו נפסלות בבתי משפט אזרחיים אחרים, כל עוד הן מסייעות לבירור האמת.

* להפעיל שיקול דעת רחב בקבלת עדויות מפי צדדים שאינם יכולים להעיד בבתי משפט אזרחיים רגילים, כגון ילדים קטינים.

* להתיר הבאת ראיות נוספות גם לאחר תום שלב הראיות, אם הדבר מתחייב מהצורך בעשיית צדק.

* ליזום דיונים משלימים ואף לזמן עדים מטעמו, כאשר בית המשפט סבור כי המידע חיוני להכרעה בסכסוך.

שילוב יחידת הסיוע בהליכים המשפטיים

בבתי המשפט לענייני משפחה פועלת יחידת הסיוע, המהווה זרוע מקצועית-טיפולית הפועלת בסמוך לערכאה השיפוטית. יחידת הסיוע מאוישת על ידי עובדים סוציאליים המתמחים במשפחה ותפקידה להעניק סיוע לצדדים במקרים של סכסוכים משפחתיים מתמשכים.

תפקידיה העיקריים של יחידת הסיוע:

ניסיון ליישב את הסכסוך מחוץ לכותלי בית המשפט – מתן ייעוץ והכוונה להליך גישור או ניהול משא ומתן בין הצדדים.

קיום פגישות מהו”ת (מידע, היכרות ותיאום) – במסגרת תיקון מס’ 5 לחוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה, תשע”ה-2014, מחויבים הצדדים להשתתף בפגישות ראשוניות ביחידת הסיוע טרם ניהול ההליך השיפוטי.

בחינת טובת הקטינים בהליכי משמורת ומזונות – הגשת חוות דעת לבית המשפט במקרים שבהם קיים חשש לפגיעה ברווחת הילדים.

סיוע במצבי אלימות במשפחה – זיהוי גורמי סיכון והפניה למסגרות טיפוליות מתאימות.

סעדים ייחודיים שבית המשפט רשאי להעניק

להבדיל מבתי משפט אזרחיים רגילים, בית המשפט לענייני משפחה רשאי ליתן סעדים מיוחדים, לעיתים אף ללא בקשה מפורשת מצד בעלי הדין, וזאת מכוח סמכותו הרחבה. בין הסעדים הייחודיים ניתן למנות:

* מתן תוקף של פסק דין להסכמים בין בני משפחה – לרבות הסכמי ממון, הסכמי גירושין, הסכמים בדבר חלוקת ירושה, הסכמים בעניין משמורת ילדים ועוד.

* הטלת מגבלות בנוגע לקטינים – לרבות איסור יציאה מהארץ (צו עיכוב יציאה), מינוי אפוטרופוס לדין וניהול נכסי קטינים.

* הטלת צווים לשמירת זכויות – לדוגמה, מתן צו מניעה זמני המונע מבעל דין לבצע פעולות בנכס משפחתי עד להכרעה משפטית.

* התערבות בסכסוכים בין קרובי משפחה שאינם בני זוג – לרבות תביעות כספיות בין אחים, הורים וילדיהם, וסכסוכי ירושה.

* לבית המשפט לענייני משפחה סמכות לתת תוקף של פסק דין להסכם גם אם לא הוגשה תביעה והן צדדים שהינם יריבים זה לזו. בית משפט אזרחי עוסק בתביעות של צד כנגד משנהו, בין אם מדובר באנשים ובין אם מדובר בתאגידים. בבית משפט שעוסק בפלילים הצדדים הניצים הינם מדינת ישראל אל מול נאשמים המועמדים לדין פלילי בשם אשם לכאורה במעשה שהינו עוון או פשע.

כך למשל יכולים בני זוג שעומדים להינשא להביא את ההסכם בפני בית המשפט לענייני משפחה, אשר יאשר את הסכם הממון שערכו ביניהם. כך גם בני זוג נשואים המתגרשים יכולים לאשר את הסכם הגירושין שנכרת ביניהם, בהסכמה וללא הליך משפטי – בפני בית המשפט לענייני משפחה.

הסכמים אזרחיים לעומת זאת – אין צורך לאשר בפני בית המשפט וגם בכך ייחודו של בית המשפט לענייני משפחה.

“משפחה אחת – שופט אחד” (One Family, One Judge)

כאמור, עקרון זה נועד לשפר את רציפות הדיונים ולמנוע הכרעות סותרות באותו תא משפחתי. בהתאם לגישה זו, תיקים הנוגעים לאותה משפחה יידונו בפני אותו שופט, אשר יכיר את פרטי המקרה על בוריו ויוכל לנהל את ההליכים בצורה יעילה ורציפה.

היתרונות של שיטת “משפחה אחת – שופט אחד”:

  • הקטנת העומס על המערכת המשפטית.
  • הגברת היעילות הדיונית ומתן הכרעות מהירות יותר.
  • מניעת קביעות סותרות בין תיקים שונים הנידונים בבית המשפט לענייני משפחה.
  • יצירת ודאות משפטית והקלה על הצדדים המתדיינים.

סמכויות בית המשפט לענייני משפחה

הסמכות העניינית

בית המשפט לענייני משפחה פועל מכוח חוק בית המשפט לענייני משפחה, תשנ”ה-1995, והוא מהווה ערכאה שיפוטית ייחודית הדנה בענייני משפחה.

בהתאם להוראות סעיף 1(2) לחוק, סמכותו העניינית רחבה וכוללת תביעות הנובעות מיחסי אישות בין בני זוג, ובפרט תביעות לגירושין, מזונות, משמורת ילדים, וחלוקת רכוש. נוסף על כך, מסורה לו הסמכות לדון בתובענות בענייני אפוטרופסות על קטינים ופסולי דין, סכסוכים בתוך המשפחה בענייני ירושה וצוואות, תביעות כספיות בין בני משפחה, וכן כל עניין אחר שהמחוקק קבע כי בסמכותו.

הסמכות המקומית – היכן תוגש התביעה?

תקנות סדר הדין האזרחי קובעות כי ככלל, תביעה תוגש לבית המשפט לענייני משפחה שבתחום שיפוטו מצוי מקום מגוריהם של הצדדים, או במקרה של סכסוך הנוגע למשמורת ומזונות ילדים – לבית המשפט שבאזור מגוריו של הקטין.

יחד עם זאת, בנסיבות מסוימות, לרבות מקרים שבהם תיקים נידונו בעבר בערכאה אחרת או שקיימים שיקולים מיוחדים, תיתכן גמישות בקביעת הסמכות המקומית.

היחס בין סמכותו של בית המשפט לענייני משפחה לבין סמכות בית הדין הרבני

בית המשפט לענייני משפחה אינו הערכאה הבלעדית בענייני משפחה, ובמקביל אליו מוסמך בית הדין הרבני לדון בעניינים מסוימים מכוח חוק שיפוט בתי דין רבניים (נישואין וגירושין), תשי”ג-1953. לבית הדין הרבני סמכות ייחודית בכל הנוגע לנישואין וגירושין של יהודים בישראל, אך בעניינים נלווים, כגון מזונות, משמורת ילדים, וחלוקת רכוש, הסמכות היא לעיתים מקבילה.

מרוץ הסמכויות – קביעת הערכאה המוסמכת

כאשר מתקיימת חפיפה בין סמכויות בית המשפט לענייני משפחה לבין בית הדין הרבני, נוצר מצב של “מרוץ סמכויות”, במסגרתו בני הזוג מנסים להקדים ולהגיש תביעות בערכאה הנחשבת לנוחה או עדיפה עבורם מבחינת הדין המהותי וההלכה הנהוגה בה. ההכרעה בסוגיית הסמכות נעשית בהתאם לשני מבחנים עיקריים:

מבחן הזמן – ברירת המחדל היא שהערכאה שבה הוגשה התביעה הראשונה היא זו שתדון בה, אלא אם קיימים חריגים המצדיקים שינוי.

מבחן תום הלב – בית המשפט עשוי לבחון האם הבחירה בערכאה מסוימת נעשתה בתום לב, או שמא מדובר בניסיון להשיג יתרון דיוני בלתי הוגן. כך, למשל, אם נתבע פתח בהליך גירושין בבית הדין הרבני וכרך בו תביעות רכושיות מתוך מטרה לסכל בירור נייטרלי של המחלוקת בבית המשפט לענייני משפחה, תוכל האישה לטעון לחוסר תום לב ולנסות להוציא את הסוגיות הרכושיות מתחום סמכותו של בית הדין.

בהרחבה על מירוץ הסמכויות כתבתי כאן >>

סמכויות נוספות של בית המשפט לענייני משפחה

בית המשפט לענייני משפחה עוסק במגוון רחב של סוגיות ייחודיות. כך, למשל, הוא מוסמך לדון בתביעות למניעת אלימות במשפחה מכוח חוק למניעת אלימות במשפחה, תשנ”א-1991, לרבות מתן צווי הגנה המגבילים את גישתו של בן משפחה המאיים על בן משפחה אחר.

בנוסף, מסורה לו הסמכות להכריע במינוי אפוטרופוס לדין במקרים שבהם קיים חשש לניגוד עניינים בין הורה לקטין, או כאשר עולה צורך לייצג את טובת הילד בנפרד מעמדת הוריו.

בענייני מזונות ילדים, בית המשפט מיישם את ההלכה שנקבעה בבע”מ 919/15, אשר שינתה את אופן חישוב המזונות והנהיגה מודל חדש המבוסס על חלוקת זמני השהות בפועל והכנסות ההורים. בנוסף, הוא מוסמך להכריע במחלוקות רכושיות בין בני זוג, תוך יישום הוראות חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל”ג-1973.

*  לקטין יש סטטוס מיוחד בבית המשפט לענייני משפחה, ובית המשפט רואה עצמו כ”אביהם של קטינים” כלומר דואג לענייניהם גם אם אינם פיסית לפניו ואין הוא רואה אותם.

בית המשפט לענייני משפחה רשאי וצריך לעיתים למנות לקטין אפוטרופוס לדין על מנת שיראה את האינטרס של הילדים במופרד מהאינטרסים של ההורים שלו שלעיתים נוגדים ועומדים בסתירה.

קטין הוא פסול דין ואינו כשיר לפעולות משפטיות מסוימות ואם יש דיון בעניינו הרי שעליו להיות מיוצג באמצעות הוריו או מי מהם ובנסיבות מסוימות על ידי אפוטרופוס לדין שידאג אך ורק לעניינים שלו במובחן מהוריו.

סדרי הדין והראיות בבית המשפט לענייני משפחה

כפי שצוין לעיל, סעיף 8 לחוק בית המשפט לענייני משפחה מעניק לבית המשפט סמכות לחרוג מדיני הראיות הרגילים, לקבל עדויות שאינן קבילות בערכאות אחרות ואף להורות על איסוף ראיות ביוזמתו, במיוחד כאשר מדובר בטובת הקטין, באלימות במשפחה או בהערכת מצבם הכלכלי של הצדדים.

לעקרון טובת הילד משקל משמעותי, ובית המשפט נעזר במומחים חיצוניים, כגון עובדים סוציאליים ופסיכולוגים, המספקים חוות דעת חיוניות.

יחידת הסיוע ממלאת תפקיד מרכזי בגישור, בקביעת זמני שהות זמניים ובהכנת תסקירים. בהתאם לחוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה (הוראת שעה), תשע”ה-2014, בני זוג מחויבים לפנות ליחידת הסיוע לפני המשך ההליך המשפטי, במטרה לנסות ולהגיע להסכמות מחוץ לכותלי בית המשפט.

הדיונים בבית המשפט לענייני משפחה מתקיימים בדלתיים סגורות כדי לשמור על פרטיות הצדדים וילדיהם, כאשר ניתן להטיל חיסיון על חלקים מההליך. באופן כללי, בית המשפט מתמקד בשיקולים מהותיים ולא רק בטענות משפטיות טכניות, תוך שילוב בין גמישות דיונית, הרחבת האפשרות להבאת ראיות ושיתוף פעולה עם מומחים בתחומי המשפחה והרווחה.

מדריך שלב אחרי שלב להגשת תביעה בבית המשפט לענייני משפחה

הליך משפטי בבית המשפט לענייני משפחה הוא מורכב ודורש הכנה מוקדמת. ידיעה ברורה של השלבים השונים יכולה לחסוך זמן, למנוע טעויות ולהפחית מתח. המדריך הבא מספק הסבר מפורט על הצעדים שכל אדם צריך לנקוט בעת פנייה לבית המשפט לענייני משפחה.

שלב 1: פנייה ליחידת הסיוע וניסיון ליישוב הסכסוך מחוץ לבית המשפט

לפני שניתן להגיש תביעה, החוק מחייב את בני הזוג להשתתף בפגישת מהו”ת (מידע, היכרות ותיאום) ביחידת הסיוע הצמודה לבית המשפט לענייני משפחה. הפגישות נועדו לבחון אפשרות לפתרון המחלוקת מחוץ לכותלי בית המשפט באמצעות גישור או ייעוץ משפחתי.

יש להגיע לפגישה עם מידע ומסמכים רלוונטיים, אך חשוב לדעת שדברים שנאמרים במסגרת יחידת הסיוע הם חסויים ואינם יכולים לשמש נגדך בהמשך ההליך המשפטי. אם הפגישות אינן מביאות להסכמה, תקבלו אישור להמשך ההליך בבית המשפט.

שלב 2: הכנת כתב התביעה והגשתו

לאחר קבלת האישור מיחידת הסיוע, ניתן להגיש תביעה לבית המשפט לענייני משפחה.

יש לערוך כתב תביעה ברור, מסודר ומנומק הכולל פרטי הצדדים, תיאור המחלוקת המשפטית, פירוט העובדות והטענות המשפטיות, דרישות וסעדים מבוקשים כמו משמורת ילדים, חלוקת רכוש או מזונות, וכן לצרף מסמכים תומכים כגון תלושי שכר, תצהירים וראיות נוספות. את התביעה יש להגיש למזכירות בית המשפט לענייני משפחה בהתאם לאזור השיפוט של מקום המגורים של הצדדים.

שלב 3: תשלום אגרה וקבלת מספר תיק

בעת הגשת התביעה, יש לשלם אגרת בית משפט שהסכום שלה משתנה בהתאם לסוג התביעה. לאחר התשלום, המזכירות מעניקה מספר תיק, שמשמש לזיהוי ולמעקב אחר ההליך המשפטי. יש לשמור את הקבלה ואת פרטי התיק לצורך מעקב עתידי.

שלב 4: מסירת כתב התביעה לנתבע (צד שני לסכסוך)

לאחר שהוגשה התביעה, עליך לשלוח עותק ממנה לנתבע באמצעות שליח משפטי (מסירה אישית), דואר רשום עם אישור מסירה או באמצעות עורך דין. הנתבע יקבל הזדמנות להגיש כתב הגנה שבו יוכל להגיב לטענות ולדרוש סעדים משלו. יש להגיש תצהיר מסירה לבית המשפט כדי לוודא שהנתבע קיבל את התביעה.

שלב 5: ניהול הדיון הראשון בבית המשפט

בית המשפט יקבע מועד לדיון הראשון, בו יתקיימו בירור ראשוני של הטענות וניסיון להביא את הצדדים לפשרה. השופט רשאי להפנות את הצדדים לגישור נוסף או למינוי מומחים מקצועיים, כגון עובדים סוציאליים, פסיכולוגים או כלכלנים. במהלך הדיון הראשון, כל צד יציג בקצרה את טענותיו, והשופט יקבע את המשך ההתנהלות של התיק.

שלב 6: שלב הראיות והגשת מסמכים נוספים

אם הצדדים אינם מגיעים להסכמות, יתחיל שלב הגשת הראיות. הצדדים יוכלו להציג מסמכים, חוות דעת, תצהירים ועדויות של עדים. בית המשפט רשאי להורות על חקירת עדים ולקבל חוות דעת מקצועיות. חשוב להיערך מראש לכל דיון ולוודא שכל הראיות מוגשות בצורה מסודרת ומנומקת.

שלב 7: הכרעת בית המשפט וקבלת פסק דין

לאחר סיום שלב הראיות, בית המשפט ייתן פסק דין, שיכול לכלול הכרעה בנוגע למשמורת, מזונות, חלוקת רכוש, אפוטרופסות ועוד. כמו כן, השופט רשאי לקבוע תנאים והוראות לביצוע פסק הדין. אם אחד מהצדדים אינו מרוצה מההכרעה, הוא רשאי להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי בתוך 45 יום ממועד מתן פסק הדין.

שלב 8: ביצוע פסק הדין ואכיפתו

לאחר קבלת פסק הדין, יש לוודא את ביצוע ההוראות שנקבעו. במקרים בהם אחד הצדדים אינו מקיים את פסק הדין, ניתן לפנות להוצאה לפועל או לבקש צו אכיפה מבית המשפט.

נקודות חשובות נוספות

בית המשפט לענייני משפחה מעניק גמישות דיונית, אך כל החלטה מחייבת הוכחות ברורות וראיות מסודרות. במקרים רגישים כמו משמורת ילדים או מזונות, מומלץ להיעזר בעורך דין המתמחה בדיני משפחה. בכל שלב, ניתן לפנות לגישור ע”י מגשר או להליך חלופי לפתרון הסכסוך, שיכול להיות מהיר, זול ופחות מתיש רגשית.

 

**מתמודדים עם סכסוך משפחתי מורכב? יש לכם שאלות על הגשת תביעה בבית המשפט לענייני משפחה? אתם מוזמנים לפנות אליי בכל עת לקבלת ייעוץ אישי ללא התחייבות, במסגרתו אני מעמידה את כל שנות ניסיוני והצלחותיי בתחום למענכם. אשמח לסייע!

שאלות נפוצות על בית המשפט לענייני משפחה

1. האם ניתן להגיש תביעה בבית המשפט לענייני משפחה ללא עורך דין?

כן, ניתן להגיש תביעה באופן עצמאי, אך מומלץ להיעזר בעורך דין המתמחה בדיני משפחה. ההליכים המשפטיים מורכבים ודורשים ניסוח משפטי ברור, הצגת ראיות מתאימות והבנת הפסיקה הרלוונטית. לעיתים, טעות קטנה יכולה להשפיע באופן משמעותי על תוצאות ההליך.

2. מה קורה אם אחד הצדדים לא מגיע לדיון בבית המשפט לענייני משפחה?

אם אחד הצדדים לא מתייצב לדיון ללא סיבה מוצדקת, בית המשפט עשוי להמשיך בהליך ולהכריע במעמדו של הצד שהגיע. במקרה של היעדרות מוצדקת, ניתן לבקש דחייה ולצרף מסמכים המוכיחים את הסיבה. אי התייצבות חוזרת עשויה לגרור סנקציות משפטיות, כגון מתן פסק דין בהיעדר התייצבות.

3. כמה זמן לוקח תהליך משפטי בבית המשפט לענייני משפחה?

משך ההליך תלוי במורכבות התיק, בעומס על בית המשפט ובשיתוף הפעולה של הצדדים. תיקים פשוטים עשויים להסתיים בתוך מספר חודשים, בעוד שסכסוכים מורכבים הכוללים סוגיות משמורת, מזונות או חלוקת רכוש עלולים להימשך שנים. שימוש בגישור עשוי לקצר משמעותית את ההליך.

4. האם ניתן לערער על החלטת בית המשפט לענייני משפחה?

כן, ניתן להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי בתוך 45 יום ממועד מתן פסק הדין. הערעור יתקבל רק אם קיימת עילה משפטית מוצדקת, כגון טעות בפסק הדין או התעלמות מראיות מהותיות. יש לשקול היטב את סיכויי הערעור, מאחר והוא עלול להוביל להוצאות נוספות ולהתארכות ההליך.

5. מה ההבדל בין בית המשפט לענייני משפחה לבית הדין הרבני?

בית המשפט לענייני משפחה דן בכל הנושאים הקשורים למשפחה, למעט גירושין של יהודים בישראל, אשר נמצאים בסמכות בית הדין הרבני. בנושאים כמו מזונות ילדים, משמורת וחלוקת רכוש, קיימת סמכות מקבילה לשתי הערכאות, ולכן לעיתים מתקיים “מרוץ סמכויות”, בו כל צד מנסה להקדים ולהגיש תביעה בערכאה הנוחה לו יותר.

6. האם ניתן ליישב סכסוכים מחוץ לבית המשפט לענייני משפחה?

בהחלט. בתי המשפט לענייני משפחה אף מעודדים פנייה לגישור וליחידות הסיוע לפני פתיחת הליך משפטי. פתרון מחלוקות מחוץ לבית המשפט יכול להיות מהיר, חסכוני ופחות מתיש רגשית. במקרים רבים, גישור מוביל להסכמות שמקבלות תוקף של פסק דין, מה שחוסך את הצורך בהתדיינות משפטית ממושכת.

תוכן עניינים

לוגו נוסף - עורכת דין גירושין ומשפחה אלינור ליבוביץ'
רוצים להתייעץ?

38 שנות ניסיון כאן למענכם –
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

ניב יחזקאלי
קרא עוד
לפני שאתחיל קודם כל חשוב לי לומר שאלינור בנאדם. כבר מהפגישה הראשונה היה לי חיבור וכימיה איתה. היא מאוד סובלנית, קשובה, נעימה, ישרה לא חיפשה לקחת את התיק אלא ללכת בדרך היפה בלי משפטים ובלאגן. היה לי מענה לכל שאלה שרק רציתי בכל שעה ובכל זמן אלינור עורכת דין מהשורה הראשונה. אבל צנועה שאין להסביר עורכת דין מנוסה עם סופררר הבנה וניסיון במה שהיא עושה אלינור הביאה אותי למקום אחר בחיים ואיפשרה לי להתחיל את החיים שלי מחדש ממקום בטוח וחזק.
יובל גולדברגר
קרא עוד
משרד מצוין. מקצועי מיומן וישר עם ניסיון של עשרות שנים
דרור דקל
קרא עוד
מקצועית, אמינה, מחירים הוגנים מאוד
אורי דן
קרא עוד
כשיצאתי לפנסיה, הבנתי שאני נכנס לפרק חדש בחיי - וזהו השלב שעליי להתכונן לעתיד. שלב זה כלל עריכת צוואה. כדי להבטיח שכל בני המשפחה יקבלו את המגיע להם, פניתי אל משרדה של עו"ד אלינור ליבוביץ. תודה על העזרה והסיוע המשפטי והמקצועי.
דנה לוין
קרא עוד
פרידה מבן הזוג היא לא פשוטה אף פעם. עם זאת, הצוות המקצועי של עו"ד אלינור ליבוביץ ליווה אותי ברגישות לאורך כל הליך הגירושין, סייע לי, תמך בי ועזר לי בכל שלב. אין ספק, הם סייעו והביאו לתוצאות הטובות ביותר עבורי ועבור משפחתי. תודה רבה על המקצועיות והרגישות!
ליה ברקוביץ
קרא עוד
כדי להבין האם בעלי ואני אכן צריכים להתגרש, פניתי אל עו"ד אלינור ליבוביץ - והתחלנו בהליך גישור. כך, הצלחנו לגשר על הפערים, להתכונן לעתיד המשותף - ולהבין כיצד נבנה את הפרק הבא בחיינו היטב ומבלי לפגוע בילדים המשותפים שלנו. תודה!
י עוז
קרא עוד
עורכת דין מנוסה בטירוף בדיני משפחה, יודעת להבחין בין העיקר לטפל. הראתה מסירות ורגישות יוצאת דופן לכל פרט ופרט בתיק שהסתיים בהצלחה. תודה רבה
שירה צדיק
קרא עוד
תותחית-על, מקצועית, כמו אנציקלופדיה בתחום דיני משפחה. יודעת הכל ונותנת מעצמה תמיד מכל הלב. תודה רבה על האדיבות והנכונות!
אביחי צרפתי
קרא עוד
משרד עורכי דין אלינור ליבוביץ הוא מהמובילים במשרדי עורכי הדין בארץ, ניסיון רב השנים, האכפתיות והמקצועיות של עוה"ד ליבוביץ מביא את משרדה למצוינות. כך צריך לנהוג עורך דין, במקצועיות ורגישות ללקוחותיו. ממליץ בחום.
תיקי פראטר
קרא עוד
ממליצה בחום על עו"ד לייבוביץ! עו"ד ותיקה, מנוסה, אכפתית ותמיד זמינה ללקוחות. יש לה רעיונות יצירתיים והיא תמיד חותרת לסיים הליכי גירושין בהסכם לטובת כל הצדדים המעורבים.
הקודם
הבא
לוגו נוסף - עורכת דין גירושין ומשפחה אלינור ליבוביץ'
צריכים עורך דין לענייני משפחה/גירושין?

38 שנות ניסיון בתחום לשירותכם. לתיאום פגישת ייעוץ ללא התחייבות

מלאו את הפרטים שלכם | נחזור אליכם בהקדם

עורכת דין אלינור ליבוביץ’ – מחלוצות עורכי הדין לענייני משפחה וגירושין בישראל, עם ניסיון מקצועי עצום של 38 שנים (!) ברציפות

למשרד ניסיון מצטבר של טיפול באלפי תיקים בדיני משפחה, גירושין וירושה – כולל הצלחות תקדימיות בשורת תחומים, לרבות: מזונות, משמורת, ידועים בציבור, ניכור הורי ועוד.

עו”ד ליבוביץ’ ניהלה במשך שנים ארוכות בהצלחה את פורום דיני משפחה וגירושין באתר “וואלה!”. היא העבירה הרצאות במסגרת רשמית של לשכת עורכי הדין למאות עו”ד וחנכה דורות של עורכי דין בתחום לאורך השנים.

במשרד חיים ונושמים כל ניואנס של דיני המשפחה. ראינו כבר את כל הסרטים. טיפלנו בכל הסוגיות. פירקנו את כל סוגי המוקשים ועמדנו בכל אתגר – מה שהקנה למשרד מעמד מיוחד של אוטוריטה בתחום.

אלינור ליבוביץ' עורכת דין גירושין ומשפחה
דילוג לתוכן