חיפוש

הפרת הבטחת נישואין ואפשרויות תביעה והגנה: מדריך מלא

מהי הפרת הבטחת נישואין ולמה היא עדיין רלוונטית?

הפרת הבטחת נישואין מתרחשת כאשר אחד מבני הזוג מבטיח להינשא לבן או בת זוגו אך חוזר בו לפני שהנישואין יוצאים לפועל.

למרות שהתחום הזה נתפס בעיני רבים כשייך לעבר, הוא עדיין קיים במשפט הישראלי ומוכר כעילה לתביעה אזרחית. בתי המשפט לא ממהרים לפסוק פיצויים בגין ביטול אירוסין, אך במקרים מסוימים, ובעיקר כאשר מדובר בהתנהלות חסרת תום לב שגרמה לנזק ממשי, הם עשויים לחייב את הצד שהפר את ההבטחה בתשלום פיצויים.

מקרה להמחשה

כדי להבין את הסוגיה, אפשר לבחון את סיפורם של שרונה ודורון. בני הזוג ניהלו מערכת יחסים קרובה במשך כשנתיים, ודורון אף הפתיע את שרונה בהצעת נישואין רומנטית בפארק. לאחר שהתארסו, החלו השניים לתכנן את חתונתם – הם סגרו אולם, שכרו צלם, וההתרגשות הייתה בשיאה.

ארבעה ימים בלבד לפני החתונה, דורון דרש משרונה לחתום על הסכם ממון, שכן היה בעל מחצית מהזכויות בדירה שקיבל בירושה. שרונה, שהאמינה כי נישואין הם ברית לכל החיים, סירבה לחתום מתוך אמונה כי עצם הדרישה מסמלת חוסר אמון בזוגיות. דורון התעקש שאם לא תחתום – החתונה תבוטל. אחרי דיון סוער, דורון שלח לה הודעה וביטל את החתונה.

במקרה של שרונה, ניתן לטעון כי הייתה הסתמכות משמעותית על ההבטחה לנישואין – בני הזוג כבר ביצעו הכנות מעשיות לחתונה, הוזמנו ספקים, נשלחו הזמנות, והיא עצמה נקלעה לפגיעה רגשית וכלכלית.

האם מדובר במקרה קלאסי של הפרת הבטחת נישואין? לא בהכרח. דורון יכול לטעון שההסכם היה עבורו תנאי יסודי לנישואין, וכי לא הייתה לו ברירה אלא לבטל כאשר שרונה סירבה. מצד שני, שרונה יכולה לטעון כי הביטול נעשה ברגע האחרון, תוך גרימת נזק ממשי והשפלה פומבית.

הבסיס המשפטי להפרת הבטחת נישואין

הבסיס המשפטי נשען על עקרונות דיני החוזים ודיני הנזיקין, למרות הקושי להחיל כללים חוזיים על מערכות יחסים רגשיות/משפחתיות. תביעות מסוג זה אינן מתמקדות רק בעצם ההפרה, אלא גם בנזק שנגרם למי שנותר מאחור. הנזקים יכולים לכלול הוצאות כלכליות, פגיעה רגשית ועוגמת נפש, ולעיתים גם נזק תדמיתי, במיוחד אם הביטול התרחש באופן משפיל או פומבי.

עם השנים נשמעה ביקורת נרחבת על עצם קיומה של עילה זו, בטענה שעולם המשפט לא צריך להתערב בהחלטות אישיות כמו ביטול נישואין. במדינות רבות, כמו ארה”ב ואנגליה, בוטלה האפשרות לתבוע בגין הפרת הבטחת נישואין, אך בישראל היא נותרה רלוונטית – גם אם היקף יישומה בפועל מצומצם מאוד.

בתי המשפט נזהרים מלהפוך את תביעות מסוג זה לכלי ענישה, ולכן פוסקים פיצויים רק במקרים שבהם ההפרה לוותה בהתנהלות חסרת תום לב, ברמאות או בנזק משמעותי מוכח.

מהם התנאים להגשת תביעה בגין הפרת הבטחת נישואין?

כאמור – תביעה בגין הפרת הבטחת נישואין אינה פשוטה להוכחה. העובדה שאדם החליט לבטל חתונה אינה כשלעצמה מהווה עילה אוטומטית לפיצוי, אלא יש צורך להוכיח שהתקיימו תנאים מסוימים המצדיקים התערבות משפטית. בתי המשפט אינם נוטים לפסוק פיצויים על עצם סיום מערכת יחסים, אלא אם ניתן להוכיח נזק ממשי, חוסר תום לב או נסיבות חריגות שבהן ההבטחה לנישואין הייתה משמעותית מבחינה משפטית וכלכלית.

אחד הקריטריונים המרכזיים הוא עצם קיומה של הבטחה לנישואין שהייתה ברורה ומוחשית. לא כל הצהרה על רצון להינשא מהווה התחייבות מחייבת מבחינה משפטית. אמירות כלליות כמו “אני רוצה להתחתן איתך יום אחד” אינן מספיקות כדי להצדיק תביעה, אך הצעה פורמלית הכוללת תכנון ממשי, הזמנת אולם וצעדים משמעותיים לקראת החתונה עשויה להיחשב כהבטחה מחייבת.

כמו כן, יש לבחון את נסיבות ההפרה. אם ביטול החתונה נבע מסיבות סבירות, כגון שינוי מהותי במערכת היחסים או גילוי מידע חדש שהשפיע על ההחלטה, בית המשפט עשוי לראות בכך צעד לגיטימי. לעומת זאת, אם ההפרה בוצעה בצורה פתאומית, משפילה או תוך הטעיה מכוונת, הדבר עשוי לחזק את עמדת התובע.

פקטור נוסף הוא הנזק שנגרם. נזק ממוני מתייחס להוצאות שהוצאו לקראת החתונה, כמו תשלום למקום האירוע, ספקי שירותים, שמלת כלה, חליפת חתן והזמנות שנשלחו. לעומת זאת, נזק לא ממוני כולל עוגמת נפש, השפלה ופגיעה רגשית שנגרמו לצד הנפגע. בתי המשפט נוהגים לפסוק פיצויים בעיקר כאשר ניתן להוכיח נזק כלכלי, ואילו פיצויים בגין נזק רגשי נפסקים רק במקרים חריגים שבהם מדובר בפגיעה חמורה.

בנוסף, משך הקשר וההשקעה בו יכולים להשפיע על סיכויי התביעה. ככל שהקשר היה ארוך יותר ובני הזוג חיו יחד, שיתפו נכסים או ניהלו חיי זוגיות מחייבים, כך בית המשפט ייטה להתייחס להפרת הבטחת הנישואין ברצינות רבה יותר. לעומת זאת, אם הקשר היה קצר וההכנות לחתונה לא הגיעו לשלבים מתקדמים, הסיכוי לקבל פיצוי יהיה נמוך יותר.

נקודה נוספת היא כוונת הצדדים בזמן מתן ההבטחה. אם ניתן להוכיח כי ההבטחה ניתנה מתוך כוונה אמיתית לנישואין ולא כמניפולציה רגשית או תכסיס להשגת יתרונות כלשהם (למשל, קבלת מתנות יקרות או שיפור מעמד אישי), יש בכך חיזוק לתביעה.

בסופו של דבר, כפי שצוין, תביעות מסוג זה מתקבלות לעיתים רחוקות ורק במקרים שבהם קיימות ראיות ברורות לכך שהופר חוזה מכללא בין בני הזוג, תוך גרימת נזק ממשי. בתי המשפט נזהרים מלהפוך את התחום הרגשי למשפטי, אך כאשר ניתן להוכיח שהתנהלותו של הצד המפר הייתה בלתי הוגנת באופן קיצוני, עשויים להיפסק פיצויים, גם אם בסכומים נמוכים יחסית.

פסקי דין של בית המשפט בתביעות על הפרת הבטחת נישואין

ע”א 5258/98 פלונית נ’ פלוני – צמצום העילה במשפט המודרני

פסק הדין המרכזי והחשוב ביותר בנושא זה עסק בבחינת העילה להפרת הבטחת נישואין בעידן המודרני. בפסק הדין הדגיש השופט ריבלין את הצורך לצמצם את השימוש בעילה זו, בטענה שהמשפט מתקשה להתערב בהחלטות אישיות הנוגעות למערכות יחסים.

עם זאת, נקבע כי כאשר ההבטחה לנישואין ניתנה בתום לב, לוותה בהסתמכות משמעותית מצד הצד הנפגע, וההפרה נעשתה בפתאומיות וללא הצדקה סבירה, ניתן לפסוק פיצויים. למרות זאת, ההלכה הכללית העולה מפסק הדין היא שמדובר בתביעות שצריכות להיבחן במשורה, ורק במקרים שבהם נגרם נזק מוכח.

ע”א 416/91 ממן נ’ טריקי – פיצויים בגין נזק ממוני ממשי

במקרה זה, בית המשפט קבע כי יש להעניק פיצויים בגין ביטול חתונה, אך לא בשל עצם הפרת ההבטחה לנישואין, אלא בשל ההפסד הכספי שנגרם כתוצאה מהפרת ההתחייבות. התובעת הציגה הוכחות לתשלומים שבוצעו לאולם, לספקי שירותים ולסידורי חתונה שלא ניתן היה לבטל. בפסק הדין נקבע כי במקרים שבהם ניתן להוכיח נזק כלכלי ישיר, יש מקום לפסוק פיצוי, אך אין הצדקה לפסיקת פיצוי בשל נזק רגשי או עוגמת נפש בלבד.

ע”א 461/64 טמסיט נ’ פחימה – חוסר אהדה כלפי התביעה

עוד בשנות ה-60 הביע בית המשפט העליון רתיעה ברורה מתביעות בגין הפרת הבטחת נישואין. בפסק הדין נאמר כי מדובר בתביעות “שאינן אהודות ביותר”, משום שהן מניחות כי ניתן לכפות על אדם נישואין רק בשל התחייבות קודמת, גם אם השתנו נסיבותיו הרגשיות.

עם זאת, בפסק הדין הובהר כי כאשר ניתן להוכיח כוונה חוזית מחייבת, הסתמכות כלכלית משמעותית, או נזק תדמיתי כבד, עשויים להיפסק פיצויים – אך באופן מצומצם מאוד.

ע”א 609/68 נתן נ’ עבדאללה – החשיבות של נזק מוכח

במקרה זה בית המשפט קבע כי לא כל ביטול חתונה מצדיק תביעה, אלא יש להוכיח כי הצד הנפגע הסתמך באופן משמעותי על ההבטחה לנישואין, הוציא כספים רבים, או שספג פגיעה משמעותית.

אם ניתן להוכיח שהייתה הצדקה רציונלית לביטול הנישואין (למשל, חוסר התאמה שהתברר רק בשלב מתקדם או שינוי נסיבות מהותי), בית המשפט ייטה לדחות את התביעה.

ע”א 647/89 שיפברג נ’ אבטליון – פיצוי צנוע בלבד

בית המשפט שב והדגיש כי גם אם מוכחת הפרת הבטחת נישואין, גובה הפיצוי יהיה מוגבל מאוד. בפסק הדין נאמר: “הפיצוי על הפרת הבטחת נישואין צריך להיות צנוע ביותר”. כלומר, גם אם הוכח שנגרם נזק, בית המשפט לא יטה לפסוק פיצויים גבוהים, וזאת מתוך הכרה בכך שמדובר בתחום אישי שבו לא ניתן ליישם כללי משפט מסחריים רגילים.

רע”א 8672/00 אבו רומי נ’ אבו רומי – ההשלכות של חוק יחסי ממון

פסק דין זה נוגע בעיקר לשאלת ההשלכות הכלכליות של נישואין וביטולם. במקרה זה, בית המשפט נדרש לקבוע האם יש לבן זוג זכויות כלשהן בכספים או בנכסים לאחר ביטול נישואין מתוכננים.

המסקנה הייתה כי כל עוד לא התקיימו חיי זוגיות משותפים ולא נבנה משק בית משותף, הצד הנפגע אינו יכול לטעון לזכויות בנכסים, גם אם הסתמך על ההבטחה לנישואין.

בג”ץ 10605/02 יפה גמליאל נ’ בית-הדין הרבני הגדול – איזון בין דיני המשפחה לדיני החוזים

פסק דין זה עסק בשאלה האם ניתן להחיל את דיני החוזים על הבטחת נישואין. בפסק הדין נקבע כי לא ניתן לכפות קיום של הבטחה לנישואין, אך כן ניתן לבחון את הנזק שנגרם לצד הנפגע לאור דיני הנזיקין ועקרונות תום הלב.

כלומר, אם ההבטחה ניתנה באופן מחייב, לוותה בהכנות ממשיות והופרה בצורה קיצונית – ניתן לשקול מתן פיצויים, אך לא כהכרה אוטומטית בזכאות לתביעה.

השלכות הפסיקה על המציאות

פסקי הדין שניתנו לאורך השנים מצביעים על כך שהגישה של בתי המשפט לתביעות בגין הפרת הבטחת נישואין היא מצומצמת מאוד. אמנם, ניתן להגיש תביעה ולהוכיח כי נגרם נזק כלכלי ישיר, אך ככל שמדובר בנזק רגשי או עוגמת נפש בלבד, בתי המשפט אינם ממהרים לפסוק פיצויים משמעותיים.

כיצד משפיעה הפסיקה על הגשת תביעות עתידיות?

  1. ללא הוכחת נזק ממשי – התביעה תידחה.
  2. בתי המשפט יעדיפו לפסוק פיצויים בגין הוצאות חתונה מאשר בגין נזק רגשי.
  3. העילה להפרת הבטחת נישואין עדיין קיימת, אך בתי המשפט מצמצמים אותה בהדרגה.

איך מגישים תביעה על הפרת הבטחת נישואין?

תביעה בגין הפרת הבטחת נישואין היא תביעה אזרחית לכל דבר, ולכן יש להגיש אותה בבית משפט השלום או בבית המשפט המחוזי, בהתאם לסכום הפיצוי הנדרש. מדובר בתהליך משפטי שדורש הוכחת התחייבות מחייבת לנישואין, נזק ממשי שנגרם לתובע, והתנהלות חסרת תום לב מצד הנתבע.

השלבים בהגשת תביעה

  1. איסוף ראיות להוכחת הבטחת הנישואין

לא כל הצעה לנישואין נחשבת משפטית להבטחה מחייבת. כדי שתהיה עילה לתביעה, יש צורך להוכיח כי אכן ניתנה הבטחה ממשית וברורה לנישואין, ולא מדובר באמירה כללית או משאלת לב. הראיות שיכולות לתמוך בכך כוללות:

תיעוד כתוב או מוקלט – הודעות טקסט, מיילים, צילומים או הקלטות שבהן בן הזוג המבטיח התחייב לנישואין.

עדויות של קרובים – בני משפחה או חברים שהיו עדים להצעה והכנות לחתונה.

הוצאות ממשיות על החתונה – חוזים חתומים עם אולם אירועים, צלם, שמלת כלה, הזמנות מודפסות וכו’.

  1. הוכחת נזק כלכלי או רגשי

בית המשפט לא יפסוק פיצויים רק בגלל שבן הזוג ביטל את החתונה, אלא אם יוכח כי הצד הנפגע ספג נזק כלכלי או נפשי משמעותי. סוגי הנזקים האפשריים כוללים:

נזק ממוני (נזק כלכלי ישיר) – תשלומים לספקים שלא ניתן היה לבטל, הוצאות שכבר שולמו על האירוע, הפסד ימי עבודה שנגרם בשל ההכנות לחתונה.

נזק לא ממוני (עוגמת נפש והשפלה) – תביעות אלו קשה יותר להוכיח, אך אם יש ראיות לכך שהביטול בוצע באופן פומבי, משפיל או בזדון, ניתן לבקש פיצוי גם בגין נזק נפשי.

  1. ניסוח כתב התביעה

התביעה מוגשת לבית המשפט באמצעות כתב תביעה מסודר ומנומק, שכולל:

תיאור מפורט של הקשר והנסיבות בהן ניתנה הבטחת הנישואין.

הסבר על הדרך שבה הופרה ההבטחה – כיצד בוטלה החתונה, האם היה מדובר בהחלטה פתאומית, האם בוצעה בצורה משפילה או רשלנית.

פירוט הנזקים שנגרמו – כולל צירוף חשבוניות, קבלות וחוות דעת מומחה במידת הצורך (למשל, חוות דעת פסיכולוגית במקרה של נזק נפשי חמור).

דרישת פיצויים – ציון סכום הפיצוי המבוקש, לרוב תוך התבססות על תקדימים משפטיים קיימים.

  1. הגשת התביעה לבית המשפט

אם סכום הפיצוי הנדרש עד 2.5 מיליון ש”ח – התביעה תוגש לבית המשפט השלום.

אם סכום הפיצוי הנדרש מעל 2.5 מיליון ש”ח – התביעה תוגש לבית המשפט המחוזי.

ניתן להגיש את התביעה באופן מקוון דרך מערכת נט המשפט או פיזית במזכירות בית המשפט הרלוונטי.

  1. ניהול ההליך המשפטי ודיונים בבית המשפט

לאחר הגשת התביעה, הנתבע יכול להגיש כתב הגנה ובו יפרט את טענותיו כנגד התביעה. במקרים מסוימים ייתכן שהשופט יציע פשרה מחוץ לבית המשפט, ולעיתים יידרש דיון הוכחות, שבו הצדדים יציגו ראיות ועדויות.

  1. פסק הדין וגובה הפיצויים

אם בית המשפט יקבל את התביעה, הוא יפסוק את סכום הפיצוי בהתאם להיקף הנזק שהוכח.

פיצויים בגין הוצאות חתונה שבוטלה עשויים להגיע לעשרות ואף מאות אלפי שקלים.

פיצויים בגין נזק נפשי או השפלה בדרך כלל נמוכים יותר, ונעים בין 10,000 ל-50,000 ש”ח במקרים חריגים.

מתי לא כדאי להגיש תביעה?

ישנם מקרים שבהם הסיכוי לזכות בפיצויים נמוך מאוד, ולכן הגשת תביעה עלולה להיות בזבוז זמן וכסף:

  • אם לא ניתן להוכיח הבטחה ברורה לנישואין.
  • אם ביטול החתונה נעשה מסיבות מוצדקות (למשל, גילוי בגידה או חוסר התאמה שהתברר ברגע האחרון).
  • אם אין נזק כלכלי ממשי ואין ראיות לנזק נפשי משמעותי.

איך מתגוננים מפני תביעה בגין הפרת הבטחת נישואין?

הבטחה לנישואין אינה מחייבת משפטית

לא כל הבטחת נישואין היא חוזה מחייב. הנתבע יכול לטעון כי מדובר היה בהצהרה כללית, בתכנון ראשוני בלבד או בכוונה כללית להינשא שלא הבשילה לכדי התחייבות ממשית. אם לא היו הכנות מעשיות לחתונה (כגון הזמנת אולם, שליחת הזמנות או רכישת טבעות), בית המשפט עשוי לקבוע כי לא הייתה התחייבות משפטית מחייבת.

סיבות מוצדקות לביטול החתונה

אם ניתן להוכיח כי ביטול החתונה נבע מסיבות כנות ולגיטימיות – למשל, גילוי של חוסר התאמה משמעותי, שינוי ברגשות, מחלוקות ערכיות או נסיבות אישיות בלתי צפויות – הדבר עשוי לשמש כהגנה. בית המשפט אינו מעניש אדם רק על כך ששינה את דעתו, כל עוד הדבר נעשה בצורה מכבדת ולא תוך ניצול או הטעיה.

התנהגות לא הולמת מצד הצד התובע

אם בן הזוג התובע הסתיר מידע מהותי, התנהל באופן שפגע בקשר או אף ביצע הפרות אמון חמורות (למשל, בגידה, מניפולציות רגשיות, איומים כלכליים), ניתן לטעון כי היה צידוק לביטול החתונה. בית המשפט אינו רואה בהפרת הבטחת נישואין כעילה מוחלטת לפיצוי, אלא בוחן את מכלול הנסיבות.

העדר נזק ממשי

גם אם הוכחה הבטחה לנישואין, התביעה לא תתקבל אם הצד התובע לא יוכל להוכיח נזק כלכלי ממשי או נזק נפשי משמעותי. אם כל ההוצאות שולמו על ידי צד שלישי (כגון ההורים), או אם רוב התשלומים לא היו בלתי הפיכים, הנתבע יכול לטעון כי אין הצדקה לפיצוי.

טענה כי הפרת הבטחת נישואין אינה עילה מודרנית מחייבת

פסיקת בתי המשפט בשנים האחרונות מראה מגמה של צמצום התערבות המשפט במערכות יחסים אישיות. ניתן לטעון כי יש לבטל את העילה במקרה הספציפי בשל חוסר ההתאמה שלה לחיים המודרניים, במיוחד אם מדובר במערכת יחסים קצרה או אם שני הצדדים היו מודעים לכך שהקשר אינו יציב.

אילו ראיות יכול הנתבע להציג?

  • התכתבויות, הקלטות או הודעות המעידות על כך שההבטחה לא הייתה מחייבת.
  • עדויות של חברים או בני משפחה על נסיבות ביטול החתונה.
  • מסמכים המעידים כי לא נגרם נזק כלכלי ממשי.
  • ראיות להתנהלות בעייתית של הצד התובע (למשל, עדויות על סכסוכים, הסתרת מידע קריטי, התנהגות מניפולטיבית).

איך למנוע התדרדרות לתביעה במקרה של ביטול חתונה?

חשוב להיות גלויים לגבי הציפיות מהקשר, במיוחד בנוגע ליציבותו ולעתידו. אם קיימים ספקות, עדיף לדון בהם מוקדם ולא להוביל בן או בת זוג למחשבה שהנישואין ודאיים.

ככל שנעשות הכנות מעשיות, כגון הזמנת אולם או תשלום לספקים, שני בני הזוג צריכים להיות מעורבים בהחלטות ולוודא שהכל נעשה בהסכמה מלאה.

במקרים בהם בני הזוג מעורבים כלכלית אחד בחייו של השני, או כאשר יש השקעה כספית משמעותית, ניתן לשקול עריכת הסכם הבנות קצר ולא פורמלי הקובע כיצד יטופל מצב של ביטול חתונה, כך שצד אחד לא יימצא במצב של הפסדים משמעותיים.

אם אחד הצדדים מחליט לבטל את החתונה, יש לעשות זאת בצורה מכובדת, תוך מתן הסבר ראוי לצד השני והימנעות מהשפלה פומבית. התנהלות מכובדת יכולה למנוע תביעה ולצמצם נזק רגשי.

אם יש חשש לתביעה, כדאי לקבל ייעוץ משפטי מוקדם ולבחון את הדרכים האפשריות ליישוב המחלוקת באופן פרטי או באמצעות גישור, במקום להגיע להליך משפטי יקר ומורכב.

לעיון נוסף בסוגייה:

הפרת הבטחת נישואין והשלכותיה

 

תוכן עניינים

לוגו נוסף - עורכת דין גירושין ומשפחה אלינור ליבוביץ'
רוצים להתייעץ?

38 שנות ניסיון כאן למענכם –
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

ניב יחזקאלי
קרא עוד
לפני שאתחיל קודם כל חשוב לי לומר שאלינור בנאדם. כבר מהפגישה הראשונה היה לי חיבור וכימיה איתה. היא מאוד סובלנית, קשובה, נעימה, ישרה לא חיפשה לקחת את התיק אלא ללכת בדרך היפה בלי משפטים ובלאגן. היה לי מענה לכל שאלה שרק רציתי בכל שעה ובכל זמן אלינור עורכת דין מהשורה הראשונה. אבל צנועה שאין להסביר עורכת דין מנוסה עם סופררר הבנה וניסיון במה שהיא עושה אלינור הביאה אותי למקום אחר בחיים ואיפשרה לי להתחיל את החיים שלי מחדש ממקום בטוח וחזק.
יובל גולדברגר
קרא עוד
משרד מצוין. מקצועי מיומן וישר עם ניסיון של עשרות שנים
דרור דקל
קרא עוד
מקצועית, אמינה, מחירים הוגנים מאוד
אורי דן
קרא עוד
כשיצאתי לפנסיה, הבנתי שאני נכנס לפרק חדש בחיי - וזהו השלב שעליי להתכונן לעתיד. שלב זה כלל עריכת צוואה. כדי להבטיח שכל בני המשפחה יקבלו את המגיע להם, פניתי אל משרדה של עו"ד אלינור ליבוביץ. תודה על העזרה והסיוע המשפטי והמקצועי.
דנה לוין
קרא עוד
פרידה מבן הזוג היא לא פשוטה אף פעם. עם זאת, הצוות המקצועי של עו"ד אלינור ליבוביץ ליווה אותי ברגישות לאורך כל הליך הגירושין, סייע לי, תמך בי ועזר לי בכל שלב. אין ספק, הם סייעו והביאו לתוצאות הטובות ביותר עבורי ועבור משפחתי. תודה רבה על המקצועיות והרגישות!
ליה ברקוביץ
קרא עוד
כדי להבין האם בעלי ואני אכן צריכים להתגרש, פניתי אל עו"ד אלינור ליבוביץ - והתחלנו בהליך גישור. כך, הצלחנו לגשר על הפערים, להתכונן לעתיד המשותף - ולהבין כיצד נבנה את הפרק הבא בחיינו היטב ומבלי לפגוע בילדים המשותפים שלנו. תודה!
י עוז
קרא עוד
עורכת דין מנוסה בטירוף בדיני משפחה, יודעת להבחין בין העיקר לטפל. הראתה מסירות ורגישות יוצאת דופן לכל פרט ופרט בתיק שהסתיים בהצלחה. תודה רבה
שירה צדיק
קרא עוד
תותחית-על, מקצועית, כמו אנציקלופדיה בתחום דיני משפחה. יודעת הכל ונותנת מעצמה תמיד מכל הלב. תודה רבה על האדיבות והנכונות!
אביחי צרפתי
קרא עוד
משרד עורכי דין אלינור ליבוביץ הוא מהמובילים במשרדי עורכי הדין בארץ, ניסיון רב השנים, האכפתיות והמקצועיות של עוה"ד ליבוביץ מביא את משרדה למצוינות. כך צריך לנהוג עורך דין, במקצועיות ורגישות ללקוחותיו. ממליץ בחום.
תיקי פראטר
קרא עוד
ממליצה בחום על עו"ד לייבוביץ! עו"ד ותיקה, מנוסה, אכפתית ותמיד זמינה ללקוחות. יש לה רעיונות יצירתיים והיא תמיד חותרת לסיים הליכי גירושין בהסכם לטובת כל הצדדים המעורבים.
הקודם
הבא
לוגו נוסף - עורכת דין גירושין ומשפחה אלינור ליבוביץ'
צריכים עורך דין לענייני משפחה/גירושין?

38 שנות ניסיון בתחום לשירותכם. לתיאום פגישת ייעוץ ללא התחייבות

מלאו את הפרטים שלכם | נחזור אליכם בהקדם

עורכת דין אלינור ליבוביץ’ – מחלוצות עורכי הדין לענייני משפחה וגירושין בישראל, עם ניסיון מקצועי עצום של 38 שנים (!) ברציפות

למשרד ניסיון מצטבר של טיפול באלפי תיקים בדיני משפחה, גירושין וירושה – כולל הצלחות תקדימיות בשורת תחומים, לרבות: מזונות, משמורת, ידועים בציבור, ניכור הורי ועוד.

עו”ד ליבוביץ’ ניהלה במשך שנים ארוכות בהצלחה את פורום דיני משפחה וגירושין באתר “וואלה!”. היא העבירה הרצאות במסגרת רשמית של לשכת עורכי הדין למאות עו”ד וחנכה דורות של עורכי דין בתחום לאורך השנים.

במשרד חיים ונושמים כל ניואנס של דיני המשפחה. ראינו כבר את כל הסרטים. טיפלנו בכל הסוגיות. פירקנו את כל סוגי המוקשים ועמדנו בכל אתגר – מה שהקנה למשרד מעמד מיוחד של אוטוריטה בתחום.

אלינור ליבוביץ' עורכת דין גירושין ומשפחה
דילוג לתוכן