המונח הסדרי ראיה מוכר גם בשם הסדרי שהות, שהוא המינוח המועדף נכון לעכשיו. הכוונה היא להסדר העוסק בזמן השהות של הילד עם ההורה שאינו בעל המשמורת העיקרית על הילד או כאשר יש משמורת משותפת וחלוקת אחריות משותפת הכוונה היא לחלוקת הזמנים בין ההורים. במקרים בהם הסדרי הראיה/ הסדרי השהות, עם הילדים אינם מנוסחים היטב בהסכם הגירושין, מצב זה עשוי לגרום למריבות בין ההורים בעתיד וכך לפגוע בילדיהם המשותפים. לכן, מן הראוי כי בהסכם הגירושין ינוסחו הסדרי השהות/הראיה לפרטיהם ותוך התעמקות ודקדוק בכל פרט. במשרד עורכי דין אלינור ליבוביץ נוהגים לדקדק גם בסוגיית הסדרי השהות/הראיה בעת עריכת הסכם הגירושין. בנוסף, במשרד עו"ד ליבוביץ מטפלים למעלה משלושה עשורים גם בנושא הפרת הסדרי ראיה או בצורך לערוך בהם שינויים.
הסדרי ראיה אשר שני ההורים מסכימים עליהם מהווים את המצב האידיאלי, מכיוון שקיומם הינו תוצר של הסכמה בין ההורים בנוגע לזמנים בהם יכולים ילדיהם המשותפים להיות יחד עם ההורה שאינו המשמורן הפיזי של הילד. הסכמה זו בריאה לשני הצדדים וגם לילדים המשותפים, משום שהיא מונעת סכסוך ומתחשבת בדעות, ביכולות ובצרכים של שני ההורים ובייחוד בצרכיו ורצונותיו של הילד.
הסדרי הראיה המוכרעים באמצעות מערכת המשפט
כאשר אין הסכמה בין ההורים לגבי הסדרי הראיה לפיהם יפעלו, עולה הצורך להכריע בנוגע לכך באופן הטוב ביותר עבור הילד. במקרים אלו ממנה בית המשפט לענייני משפחה פקידת סעד המגישה תסקיר בנושא הסדרי הראיה אשר מהווה את המלצתה בנושא. על פי רוב, נוהג בית המשפט לאמץ המלצות אלו וכך ההחלטות הנקבעות במסגרת זו הינן מחייבות עבור שני ההורים.
נושאים אשר כדאי להתייחס אליהם במסגרת הסדרי הראיה
בעת כתיבת הסכם גירושין רצוי לבצע את הסדרי הראיה בפירוט וכך להימנע ממצבים עתידיים המעוררים קושי לקיים את הסדרי הראיה באופן נוח והגיוני. לכן, במידה ואתם מעוניינים לנסח הסדר ראיה אשר יהיה מוסכם על שני הצדדים, כמו גם לטפל בנושאי הפרת הסדרי ראיה או שינויים, אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר לצורך ייעוץ ונקיטה בהליכים. תוכלו לקבוע עמנו פגישת ייעוץ בטלפון, במייל או באמצעות מילוי פרטיכם בטופס יצירת הקשר