חיפוש

הליך בזיון בית המשפט לפי סעיף 6 לפקודה כאמצעי האחרון שיש לנקוט בו בהיותו הליך שיורי מחד וקשה וקיצוני מאידך

צריך לדעת לשחרר כאשר הליך הגירושין מסתיים

לעיתים קרובות, הן במהלך ההליך המשפטי וגם לאחר פסק דין, כאשר עסקינן בבני זוג מתגרשים – הבעיות אינן מסתיימות עם סידור הגט. גם כאשר בית המשפט נותן פתרון בדמות פסק דין למזונות וחלוקת זמני השהות (לשעבר הסדרי הראיה) בין ההורים, לא בכל המקרים בא לסיומו ההליך המשפטי.

אנשים שלא השלימו עם הפרידה מההיבט הנפשי, ועוד נותרו בהם רגשות שליליים  או רגשות בכלל, כלפי בן הזוג השני, יחפשו מתחת לאדמה כדי למצוא סיבות להיפגש שוב בבית המשפט, ולנסות להגיע לאינטראקציה עם הצד השני, גם כאשר השאיפה הזו מיותרת ומזיקה.

כך היה במקרה בו ייצגתי לאחרונה גבר, כאשר לצדדים היו שני ילדים משותפים, אשר לגביהם בהתחשב בהמלצות של המתאמת ההורית הם הסכימו על הורות משותפת וחלוקת זמנים כמעט שוויונית, ואף התגרשו בבית הדין הרבני לפני מספר חודשים.

בית המשפט נתן פסק דין למזונות הקטינים ובכך הסתיים העניין לכאורה אך רק לכאורה, שכן האישה חיפשה דרכים נוספות להכביד על בעלה לשעבר אבי ילדיה ולא השלימה עם פסק הדין למזונות, וגם לא עם חלוקת זמני השהות בין הצדדים במתכונת הקיימת.

האישה טענה כלפי הבעל כי הוא אינו מביא את הילד לביתה כאשר מסתיים המפגש ביניהם, ואילו הבעל טען כי הגיע לביתה והמתין כעשר דקות בפתח הבית אך לא היה אף אחד ולפיכך לקח את הילד עמו וחזר לביתו ומשכך מתבקשת האם לאסוף את הילד ממנו ולא להיפך. הוויכוח הפך לוויכוח על הפרת הסכם הגירושין ועל הפרת הסדרי השהות.

הליך לפי סעיף 6 לפקודת בזיון בית המשפט

האישה הגישה הליך לפי פקודת בזיון בית המשפט, סעיף 6, ועמדה על טענתה באמצעות בא כוחה כי זהו ההליך הנכון לנהוג בו במקרה דנן.

בית המשפט הביע ביקורת קשה על ההליך בו נקטה האישה והציע לה שלוש פעמים במהלך הדיון לחזור בה, אך היא סירבה, ולפיכך דחה בית המשפט את התביעה שהגישה לפי סעיף 6 לפקודת בזיון בית המשפט ואף חייב את האישה – שמצבה הכלכלי לא קל בכ- 10,000 ₪.

מהו ההליך לפי סעיף 6 לפקודת בזיון בית המשפט?

אצטט מפסק הדין שניתן בתלה”מ 57257-06-19:

“כבר בשלב הזה ניתן לומר בברטר כי הסעד שנתבקש אינו מתאים להליך שבפני. כידוע קנס שנפסק בהתאם לפקודה נפסק לפקודת אוצר המדינה ולא לטובת הצד אשר הפרו כלפיו החלטה כלשהי….

על פי הדין הליך לפי פקודת בזיון בית המשפט הוא הליך אכיפה חיצוני מאחר והסנקציה בעקבותיו – קנס ומאסר – עשויה להיות קשה ופוגעת, לכן מקובל לראות בו הליך שיורי, לאחר שההליכים האחרים האפשריים נבחנו או מוצו” (רע”א 3888/04 שרבט).

עוד ובנוסף יש לזכור כי על מנת לאכוף פסק דין או צו כלשהו עליהם להיות ברורים וחד משמעיים שכן “…אין אוכפים מכוח פקודת הביזיון, אלא צווים והחלטות שמובנם חד-משמעי ושאינם ניתנים ליותר מפירוש אחד” (רע”פ 7148/98 עזרא נ. זלזניאק).

עוד כידוע מטרת הליך בזיון בית המשפט היא להביא לאכיפה של החלטה שיפוטית במצבה הצופה פני עתיד ולא הענשתו סתם של המפר.

הקנס בהליכי בזיון הוא אך ורק לטובת אוצר המדינה ולא לתובע/ת

עוד הדגיש בית המשפט כי לתובעת כשל תודעתי באשר היא סברה שהיא זו שתקטוף את פירות ההפרה לכאורה בעוד הקנס הינו לטובת אוצר המדינה ולא לטובתה.

בית המשפט מוסיף וקובע כי כשיש בעיה מהסוג המתואר לעיל בקיומו ובביצועו של הסכם גירושין בכלל ובקיום הסדרי שהות או הסדרי מפגש מצופה קודם כל שעורך הדין יפנה למשנהו וינסה לפתור את הבעיה ולאחר מכן למתאמת ההורית, אך אין להגיש בקשה לפי פקודת בזיון בית המשפט במקום שבו ניתן לפתור את הבעיה באמצעות הגשת סעד בעניינו של קטין.

לפיכך נקנסה התובעת ב- 10,000 ₪ על מנת להרתיע אותה מלנקוט לעתיד בהליכי סרק, על אף שבית המשפט היה מודע למצבה הכלכלי הלא שפיר של התובעת מצא הוא לנכון לפסוק הוצאות ריאליות המשקפות את ההוצאה שהיה צריך לשלם האיש/הנתבע בהליך מיותר זה.

עו”ד אלינור ליבוביץ, מומחית בגירושין, דיני משפחה, ירושה וגישור משפחתי

כתובת המשרד: ויצמן 2, תל אביב

יצירת קשר: 03-6969916

תוכן עניינים

לוגו נוסף - עורכת דין גירושין ומשפחה אלינור ליבוביץ'
רוצים להתייעץ?

38 שנות ניסיון כאן למענכם –
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

ניב יחזקאלי
קרא עוד
לפני שאתחיל קודם כל חשוב לי לומר שאלינור בנאדם. כבר מהפגישה הראשונה היה לי חיבור וכימיה איתה. היא מאוד סובלנית, קשובה, נעימה, ישרה לא חיפשה לקחת את התיק אלא ללכת בדרך היפה בלי משפטים ובלאגן. היה לי מענה לכל שאלה שרק רציתי בכל שעה ובכל זמן אלינור עורכת דין מהשורה הראשונה. אבל צנועה שאין להסביר עורכת דין מנוסה עם סופררר הבנה וניסיון במה שהיא עושה אלינור הביאה אותי למקום אחר בחיים ואיפשרה לי להתחיל את החיים שלי מחדש ממקום בטוח וחזק.
יובל גולדברגר
קרא עוד
משרד מצוין. מקצועי מיומן וישר עם ניסיון של עשרות שנים
דרור דקל
קרא עוד
מקצועית, אמינה, מחירים הוגנים מאוד
אורי דן
קרא עוד
כשיצאתי לפנסיה, הבנתי שאני נכנס לפרק חדש בחיי - וזהו השלב שעליי להתכונן לעתיד. שלב זה כלל עריכת צוואה. כדי להבטיח שכל בני המשפחה יקבלו את המגיע להם, פניתי אל משרדה של עו"ד אלינור ליבוביץ. תודה על העזרה והסיוע המשפטי והמקצועי.
דנה לוין
קרא עוד
פרידה מבן הזוג היא לא פשוטה אף פעם. עם זאת, הצוות המקצועי של עו"ד אלינור ליבוביץ ליווה אותי ברגישות לאורך כל הליך הגירושין, סייע לי, תמך בי ועזר לי בכל שלב. אין ספק, הם סייעו והביאו לתוצאות הטובות ביותר עבורי ועבור משפחתי. תודה רבה על המקצועיות והרגישות!
ליה ברקוביץ
קרא עוד
כדי להבין האם בעלי ואני אכן צריכים להתגרש, פניתי אל עו"ד אלינור ליבוביץ - והתחלנו בהליך גישור. כך, הצלחנו לגשר על הפערים, להתכונן לעתיד המשותף - ולהבין כיצד נבנה את הפרק הבא בחיינו היטב ומבלי לפגוע בילדים המשותפים שלנו. תודה!
י עוז
קרא עוד
עורכת דין מנוסה בטירוף בדיני משפחה, יודעת להבחין בין העיקר לטפל. הראתה מסירות ורגישות יוצאת דופן לכל פרט ופרט בתיק שהסתיים בהצלחה. תודה רבה
שירה צדיק
קרא עוד
תותחית-על, מקצועית, כמו אנציקלופדיה בתחום דיני משפחה. יודעת הכל ונותנת מעצמה תמיד מכל הלב. תודה רבה על האדיבות והנכונות!
אביחי צרפתי
קרא עוד
משרד עורכי דין אלינור ליבוביץ הוא מהמובילים במשרדי עורכי הדין בארץ, ניסיון רב השנים, האכפתיות והמקצועיות של עוה"ד ליבוביץ מביא את משרדה למצוינות. כך צריך לנהוג עורך דין, במקצועיות ורגישות ללקוחותיו. ממליץ בחום.
תיקי פראטר
קרא עוד
ממליצה בחום על עו"ד לייבוביץ! עו"ד ותיקה, מנוסה, אכפתית ותמיד זמינה ללקוחות. יש לה רעיונות יצירתיים והיא תמיד חותרת לסיים הליכי גירושין בהסכם לטובת כל הצדדים המעורבים.
הקודם
הבא
לוגו נוסף - עורכת דין גירושין ומשפחה אלינור ליבוביץ'
צריכים עורך דין לענייני משפחה/גירושין?

לתיאום פגישת ייעוץ ללא התחייבות

מלאו את הפרטים שלכם | נחזור אליכם בהקדם

עורכת דין אלינור ליבוביץ’ – מחלוצות עורכי הדין לענייני משפחה וגירושין בישראל, עם ניסיון מקצועי עצום של 38 שנים (!) ברציפות

למשרד ניסיון מצטבר של טיפול באלפי תיקים בדיני משפחה, גירושין וירושה – כולל הצלחות תקדימיות בשורת תחומים, לרבות: מזונות, משמורת, ידועים בציבור, ניכור הורי ועוד.

עו”ד ליבוביץ’ ניהלה במשך שנים ארוכות בהצלחה את פורום דיני משפחה וגירושין באתר “וואלה!”. היא העבירה הרצאות במסגרת רשמית של לשכת עורכי הדין למאות עו”ד וחנכה דורות של עורכי דין בתחום לאורך השנים.

במשרד חיים ונושמים כל ניואנס של דיני המשפחה. ראינו כבר את כל הסרטים. טיפלנו בכל הסוגיות. פירקנו את כל סוגי המוקשים ועמדנו בכל אתגר – מה שהקנה למשרד מעמד מיוחד של אוטוריטה בתחום.

אלינור ליבוביץ' עורכת דין גירושין ומשפחה
דילוג לתוכן