מאז הפך האינטרנט לאמצעי התקשורת העיקרי שלנו, נושא הפרטיות קיבל תפנית משמעותית. בעבר נחשבה הרשת לזירה אנונימית יחסית אך ככל שהתקשורת הבין אישית עברה לרשת, כך גם התפתחו טכנולוגיות המעקב. כמענה לשינויים אלה, פותחו גם אמצעים שמטרתם להחזיר למשתמש את האלמוניות. אם יש לכם מה להסתיר – מבן הזוג, מהבוס או סתם מגוגל או כל רשת מידע ענקית אחרת.
פרשיית אפי נווה
פרשיה זו התופסת כותרות בימים אלו (ינואר 19) מראה על השימוש שיכולה אישה בהליכי גירושין (וגם גבר) לעשות בטלפון הנייד של הבעל או הבעל לשעבר או הבעל בנפרד, על מנת להשיג מידע על פעולותיו של הבעל הן בתחום הנאמנות הזוגית והן בנוגע לתחומים שונים ואחרים.
על פי המידע שפורסם בעיתונות כתובה ואלקטרונית, ואין לי ידיעה האם הדברים נכונים או אם לא, אשתו השנייה של אפי נווה עמה הוא מצוי בהליכי גירושין ובסכסוך גירושין קשה, הוציאה מן הכספת טלפון ישן (או מספר טלפונים) של בעלה בנפרד עמו היא מסוכסכת בנושאים שונים לרבות חלוקת רכוש, ונושאים הקשורים לילדים, ומסרה אותו לכתבת נמרצת, הדס שטייף, אשר קיבלה אישור וגם חסינות לפרוץ את הטלפון הנייד, ולדלות ממנו מידע, שיש בו לפחות כפי שהדברים נראים היום – התנהגות פלילית ולמצער בלתי מוסרית בעליל.
אין לדעת מה יהיה וייתכן שפרשת אפי נווה תסתיים בקול דממה דקה מבלי שיהיו כתבי אישום ומבלי שאנשים יודחו מכיסאם הרם (שיפוט) אך הרבה נזק כבר נגרם וליבי עם ילדיהם של האנשים ששמם הוכפש ברבים, שאין ספק כי הם חוששים ומתביישים לצאת מן הבית, נוכח כניסת התקשורת לחדר המיטות שלהם.
בן זוג שכל העת משוחח בטלפון, בן זוג המקפיד למחוק הודעות, בן זוג אשר מגן על הטלפון הנייד שלו באמצעות סיסמא או טביעת אצבע, בן זוג אשר ישן עם הטלפון שלו מתחת לכרית או אף לוקח אותו לאמבטיה ולשירותים.
התנהגויות אלו ללא ספק מעוררות חשד כבד באשר לבן הזוג האחר ומזמינות ניסיון לחדור למכשיר הטלפון הסלולארי על מנת לוודא או להפריך חשדות מחשדות שונים.
טלפונים סלולריים בראי החברה
אין כל אפשרות להישאר מאחור ולהימנע משימוש בטכנולוגיות מודרניות, אשר מחד מקלות על חיינו והופכות הרבה מאוד דברים לנגישים יותר ומנגד עשויות לפגוע בפרטיות שלנו.
קיימות אינסוף אפשרויות לשימוש חיובי בטלפון הנייד כגון: השגת מידע חיוני לנו בתחומים שונים קלי ערך וחשובים כאחת, ביצוע קניות ברשת הן בארץ והן בעולם, יכולת לתקשר עם הילדים ועם בני משפחה וחברים ובמיוחד עם ילדים קטנים כאשר אנחנו יכולים לדעת מהו מקום הימצאם ומה הם עושים ולהתעדכן לגבי שינויים שונים, אפשר לשתף חברים בחוויות באמצעות תמונות שצילמנו בטלפון, ניתן ליצור קשרים מידיים גם עם אנשים הנמצאים רחוק ועוד ועוד.
ניתן ליצור קשר עם ילדים ו/או מבוגרים הזקוקים לעזרה בדחיפות (הזמנת אמבולנס או משטרה) וכן לאתר ילדים או מבוגרים שברשותם טלפון ומחפשים אחריהם. אם אדם נעלם ויש חשש שמא פגע בעצמו יש אפשרות לאתר את מקומו באמצעות איכון וכך לנסות ולהציל את חייו.
החסרונות כוללים פגיעה בפרטיות. לא פעם ראינו כותרות אודות תמונות עירום של מפורסמים שפורסמו לאחר שפריצה למכשיר הטלפון הנייד הביאה לחשיפתן של תמונות מביכות במצבים אינטימיים אשר נשמרו בטלפון הנייד.
התכתבויות במסגרת הנישואין עם בני זוג אחרים יכולות להיחשף בנקל.
מידע אודות האדם עצמו יכול להיחשף כתוצאה משימוש בטלפון הנייד ועוד ועוד.
יש בכך פגיעה בפרטיות ויש גם חשיבות כיצד הושג הטלפון והאם נפרץ ברשות או שלא ברשות ואולם כך או כך כל חיינו מצויים בטלפון הנייד ואם אנשים אינם מתנהגים בחוכמה ובמיוחד במסגרת ובמהלך הליך גירושין – הטלפון הנייד יכול לחשוף הרבה מידע שיסייע לצד השני.