הגשת התנגדות לצוואה – מבוא
צוואה היא כלי משפטי המאפשר לאדם להביע את רצונו האחרון בנוגע לחלוקת רכושו לאחר מותו. עם זאת, לא פעם מתעורר הצורך להעמיד צוואה למבחן משפטי, במיוחד כאשר יש חשד שהיא נערכה תחת נסיבות חריגות או שאינה משקפת את רצונו האמיתי של המצווה.
התנגדות לצוואה היא הליך קריטי המאפשר ליורשים פוטנציאליים או בעלי עניין לערער על תוקפה של צוואה מסוימת ולהבטיח כי הצדק ייעשה, תוך שמירה על עקרון העל בדיני הירושה: כיבוד רצון המת.
התנגדות לצוואה ניתן יהיה להגיש כל עוד לא הוצא צו קיום צוואה (ורק במקרים מיוחדים יהיה ניתן לבטל צו קיום צוואה שכבר ניתן).
ההתנגדות לרוב עשויה לנבוע מתחושה כי התובע “נושל” באופן לא הוגן, או כי המנוח שעשה את הצוואה היה נתון להשפעה בלתי הוגנת, ללחצים, לכפיה וכיוצ”ב או כי לא היה כשיר מבחינה מנטלית שכלית לבצע פעולה משפטית.
חשוב לציין כי נטל ההוכחה בתהליך ההתנגדות מוטל על המתנגד לצוואה. כאן ישנה חשיבות רבה להיעזר במשרד עורכי דין בעל ניסיון מוצק בתחום, זאת משום שרק עורכי הדין המנוסים והמיומנים ביותר יוכלו למקסם את אחוזי ההצלחה ולסייע לכם להוכיח כי אכן הצוואה של המוריש לא נכתבה כחוק / דינה להיפסל.
צריכים להתייעץ? עו”ד עם 38 שנות ניסיון לשירותכם – השאירו פרטים:
התנגדות לצוואה – על סמך מה ואיך עושים את זה?
לאחר פטירתו של אדם קרוב, עשויים יורשים לגלות כי צוואתו כוללת הוראות חלוקה בלתי צפויות, אשר מעוררות תחושת קיפוח או חשד. במקרים כאלה, החוק מאפשר להגיש התנגדות לצוואה, במטרה לבטל חלקים ממנה או את כולה, ולהבטיח כי חלוקת העיזבון תיעשה בצורה הוגנת ומשקפת את רצונו האמיתי של המנוח.
הליך ההתנגדות לצוואה מתחלק לשני מסלולים מרכזיים:
- התנגדות לצו קיום צוואה – מוגשת כאשר טרם ניתן צו לקיום הצוואה. יש להגיש את ההתנגדות בתוך 14 יום ממועד פרסום הבקשה לצו בעיתונות וברשומות. מסלול זה נחשב “דרך המלך” מבחינת החוק, מאחר והוא מאפשר לבחון את תוקפה של הצוואה לפני חלוקת העיזבון.
- ביטול צו קיום צוואה – מוגש במקרים נדירים, לאחר שכבר ניתן צו קיום צוואה. מסלול זה מחייב עמידה ברף ראייתי גבוה יותר, כיוון שההליך דורש הוכחה יוצאת דופן לתקלה חמורה בצוואה או בתהליך אישורה.
עילות להתנגדות לצוואה
ההתנגדות לצוואה מתבססת על עילות המוגדרות בחוק הירושה ושנשתרשו גם בפסיקה, וביניהן, בתמצית:
אי עמידה בדרישות החוק – הצוואה לא נערכה בהתאם לדרישות חוק הירושה, כמו העדר חתימה או אי נוכחות עדים כנדרש.
השפעה בלתי הוגנת, כפייה או איום – כאשר מתעורר חשד שהמנוח פעל תחת לחץ חיצוני או מניפולציה שהשפיעה על החלטותיו.
כשירות המנוח – ייתכן שהמנוח לא היה במצב מנטלי, שכלי או פיזי תקין בעת עריכת הצוואה, ולכן לא הבין את משמעות הפעולה המשפטית שביצע.
זיוף – טענות על זיוף חתימה או התערבות בלתי חוקית בתוכן הצוואה.
מעורבות נהנה בעריכת הצוואה – על פי סעיף 35 לחוק הירושה, הוראה בצוואה המזכה את מי שערך אותה, היה עד לעריכתה, או לקח חלק בעריכתה באופן אחר – בטלה.
הוראות סותרות בצוואה – כאשר קיימות מספר צוואות, וההוראות בהן אינן עקביות זו עם זו, עשוי להתעורר ספק לגבי רצון המצווה. במקרה כזה, ניתן לערער על תוקפה של צוואה מאוחרת או על חלקים ממנה.
צוואה שנכתבה בעל פה שלא בהתאם לתנאים הנדרשים – צוואת שכיב מרע, הנעשית בעל פה, מותנית בכך שהמנוח היה בסכנת חיים ממשית וראה עצמו על ערש דווי.
היעדר גמירות דעת – צוואה נחשבת בטלה אם ניתן להוכיח שהמנוח לא גמר בדעתו לערוך צוואה. למשל, אם חתימתו על הצוואה הושגה ללא הבנת מלוא ההשלכות של המסמך.
אי סבירות קיצונית – כאשר צוואה מכילה הוראות קיצוניות, בלתי סבירות או כאלו שאינן הגיוניות (כגון נישול כללי של יורשים טבעיים ללא נימוק), עשויה להתעורר עילה לטעון שהיא אינה משקפת את רצון המנוח.
טעות סופר או טעות מהותית – צוואה הנוגעת לחלוקת נכסים עשויה להיפסל אם ניתן להוכיח שהמנוח טעה בעובדה מהותית או בהבנת השלכות הצוואה.
העדר עדים או עדים פסולים – בצוואת עדים, אם העדים הם אנשים שאינם כשירים להעיד (כגון בני משפחה או קטינים) או שהעדים לא נכחו יחד בעת חתימת הצוואה, מדובר בעילה לפסילת הצוואה.
מי יכול להגיש התנגדות לצוואה?
התנגדות לצוואה יכולה להיות מוגשת על ידי כל מי שיש לו עניין ישיר בתוצאות ההליך, כפי שמוגדר בחוק הירושה. בין הזכאים לכך נכללים יורשים על פי דין, יורשים שמוזכרים בצוואה אחרת של המנוח, בני זוג, ילדים או נושים של המנוח, ואף זוכים בעיזבון כתוצאה מביטול הצוואה הנוכחית.
בנוסף, פסיקת בתי המשפט מאפשרת גם לאנשים בעלי זכות עקיפה בעיזבון להגיש התנגדות, כל עוד מדובר בזכות ממשית וישירה במקרה של קבלת ההתנגדות.
שלבי הליך התנגדות לצוואה
הליך ההתנגדות לצוואה מתחיל עם פרסום הבקשה לצו קיום צוואה על ידי היורשים המבקשים לקיימה.
למתנגדים יש 14 ימים בלבד ממועד הפרסום בעיתונות וברשומות להגיש כתב התנגדות לרשם לענייני ירושה.
כתב ההתנגדות חייב לכלול את נימוקי ההתנגדות, תצהיר חתום בפני עורך דין המאמת את העובדות, וצירוף מסמכים תומכים, כגון חוות דעת רפואיות או גרפולוגיות במידת הצורך.
עם הגשת ההתנגדות, מועבר ההליך לבית המשפט לענייני משפחה, שם רשאים הצדדים להגיש בקשות נוספות, כמו צווים זמניים למניעת פעולות בנכסי העיזבון.
בשלב זה נפתחת ההתדיינות המשפטית, הכוללת השלמת הגשת כתבי טענות, חקירת עדים, הגשת ראיות וניהול דיון לגופו של עניין. לאחר שמיעת הצדדים ושקילת הראיות, יכריע בית המשפט האם לקבל את ההתנגדות ולפסול את הצוואה, או לדחותה ולאשר את צו קיום הצוואה.
במקרים מסוימים, ניתן להגיש בקשה להארכת המועד להגשת ההתנגדות, אך יש לצרף נימוקים מבוססים לכך.
מה קורה במידה מתקבלת ההתנגדות?
לאחר סיומו של התהליך, במידה ובית המשפט יקבל את ההתנגדות לצוואה, ולמעשה לא יאשר את צו קיום הצוואה, העיזבון של המנוח יחולק על פי חוק הירושה. כלומר: הירושה תחולק בין היורשים החוקיים, במידה ומדובר בילדים הרי שהעיזבון יחולק ביניהם שווה בשווה מבלי נישול של אף אחד מצאצאיו של המנוח.
לדוגמה, אם מדובר בילדים של המנוח, העיזבון יחולק ביניהם שווה בשווה, אלא אם ישנם בני זוג או יורשים אחרים בעלי קדימות חוקית. החלטת בית המשפט עשויה גם לקבוע כי תוקפה של צוואה קודמת, אם קיימת, גובר על זו שנפסלה.
במקביל, במקרים מסוימים ייתכן שבית המשפט יורה על הסדרת עניינים נוספים, כגון מינוי מנהל עיזבון לניהול חלוקת הירושה.
צריכים להתייעץ? עו”ד עם 38 שנות ניסיון לשירותכם – השאירו פרטים:
עילות פסלות מקובלות / נפוצות
השפעה בלתי הוגנת
אחת העילות הנפוצות והמרכזיות ביותר בהליכי התנגדות לצוואה היא טענת השפעה בלתי הוגנת, שעיקרה הוא שהצוואה אינה משקפת את רצונו האותנטי והחופשי של המצווה, אלא את רצונו של גורם אחר שהשפיע עליו באופן פסול.
השפעה בלתי הוגנת יכולה להתבטא בדרכים שונות, כגון יצירת תלות עמוקה בין המצווה לנהנה, בידוד המצווה משאר בני משפחתו וסביבתו החברתית, הפעלת לחץ מתמשך או ניצול חולשותיו הפיזיות, הנפשיות או הכלכליות של המצווה.
בתי המשפט בישראל פיתחו מבחנים לבחינת קיומה של השפעה בלתי הוגנת, וביניהם מבחן התלות והעצמאות – הבודק את מידת העצמאות של המצווה בעת עריכת הצוואה; מבחן קשרי המצווה עם אחרים – המעריך את ניתוקו של המצווה מאנשים אחרים פרט לנהנה; ומבחן נסיבות עריכת הצוואה – הבודק את מעורבות הנהנה בעריכת הצוואה ואת ההיגיון שבהוראות הצוואה.
בפסיקה התקדימית נקבע כי יש להוכיח כי המצווה היה נתון לתלות מהותית בנהנה ושלא פעל מתוך רצון חופשי. כמו כן, נקבע כי יש להציג ראיות ישירות או נסיבתיות משמעותיות המצביעות על הפעלת השפעה פסולה.
בפסיקה אחרת נקבע, כי עצם קיומה של תלות בין המצווה לנהנה אינה מספיקה; יש להראות כי התלות הפכה לאמצעי שבאמצעותו נהנה זה עיוות את רצונו של המצווה. בפסק הדין הודגש כי אין די בחשדות או תחושות כלליות, אלא נדרשות ראיות משכנעות ונתמכות בעדויות אובייקטיביות.
הוכחת השפעה בלתי הוגנת אינה פשוטה ומצריכה לרוב שימוש בראיות כגון חוות דעת רפואיות, עדויות של עדים המעידים על מצב המצווה ונסיבות עריכת הצוואה, ולעיתים אף תיעוד ישיר, כגון סרטוני וידאו ממעמד החתימה על הצוואה. באמצעות כלים אלו, ניתן להבטיח כי רק צוואות המשקפות את רצון המצווה האמיתי יקבלו תוקף משפטי.
כשירות המצווה
כשירות המצווה לערוך צוואה היא תנאי יסודי ומהותי לתוקפה. חוק הירושה קובע כי אדם שאינו כשיר משפטית, כגון קטין, מי שהוכרז פסול דין, או מי שלא ידע להבחין בטיבה של צוואה במועד עריכתה, אינו יכול לערוך צוואה תקפה.
כשירות המצווה נבחנת על פי יכולתו להבין את משמעות הפעולה, היקף רכושו וזהות הנהנים שצוינו בצוואה.
כלומר האם מצבו אפשר עריכת מסמך משפטי ו/או פעולה משפטית ובין היתר צוואה.
יצוין כי גם חסוי יכול לערוך צוואה ועובדה זו אינה מעידה בהכרח על פסלות דין. כלומר ישנם חסויים שיכולים לערוך צוואה וישנם כאלה שהוכרזו כפסולי דין שאינם כשירים לערוך צוואה.
בפסיקה מרכזית בנושא, בית המשפט קבע כי קיימת חזקה שצוואה נכתבה בכשירות, אך חזקה זו ניתנת לסתירה באמצעות ראיות רפואיות, עדויות על התנהגות חריגה או מסמכים המעידים על מצבו הקוגניטיבי של המצווה.
בפסק דין נוסף, הודגש כי על הטוען לחוסר כשירות לספק הוכחות חזקות, כמו חוות דעת מומחים רפואיים, תיעוד על מצב רפואי או עדויות ממקורבים.
הוכחת חוסר כשירות אינה מסתכמת רק בהצגת מחלה רפואית, אלא דורשת קשר סיבתי ברור בין מצב המצווה לחוסר הבנה של טיב הפעולה. לדוגמה, חולה דמנציה לא ייחשב באופן אוטומטי כבלתי כשיר, אלא אם יוכח שמצבו השפיע על שיקול דעתו בעת עריכת הצוואה.
בדרך כלל עילה זו של היעדר כשירות מיוחסת למי שזקן או חולה מאד.
אי עמידה בדרישות החוק
עילה זו נוגעת לפגמים צורניים או פרוצדורליים בעריכת הצוואה, כפי שהם מוגדרים בסעיפי חוק הירושה.
צוואה שאינה עומדת בדרישות החוק, כגון היעדר חתימה של המצווה, אי נוכחות עדים כנדרש או פגם בהצהרתם, עשויה להיחשב כבטלה. פגמים אלה אינם רק עניין טכני, אלא נועדו להבטיח את אותנטיות הצוואה ולמנוע אפשרות של זיוף, שיבוש או התערבות לא חוקית בתוכן המסמך.
בתי המשפט הכירו בחשיבות ההקפדה על דרישות חוק הירושה.
קיים פסק דין מרכזי בו נפסק כי היעדר חתימה על הצוואה או אי נוכחות עדים בעת החתימה הם פגמים מהותיים שמערערים את תוקפה המשפטי.
בפס”ד אחר, נקבע כי גם פגמים לכאורה שוליים, כמו העדר הצהרת עדים או אי ציון תאריך, יכולים להוביל לפסילת הצוואה אם לא ניתן להוכיח את רצון המצווה באופן חד משמעי.
על אף זאת, במקרים מסוימים, אם ניתן להוכיח מעבר לכל ספק את כוונת המצווה, בית המשפט מפעיל שיקול דעת ומכשיר צוואות שבהן נפל פגם טכני קל. הדבר מחייב ראיות ברורות ועדויות חיצוניות המעידות על רצון המצווה, כדי לגשר על הפגם הצורני ולמנוע מצב שבו פגם טכני בלבד יוביל לפסילת צוואה תקפה.
זיוף הצוואה
טענת זיוף היא אחת העילות החמורות והחד-משמעיות ביותר לפסילת צוואה.
זיוף יכול לכלול חתימה מזויפת של המצווה, שינוי תוכן הצוואה לאחר חתימתה או הצגת מסמך כצוואה למרות שהמצווה מעולם לא חתם עליו. הוכחת זיוף נעשית לרוב באמצעות ראיות טכניות, כגון חוות דעת גרפולוגיות או עדויות מומחים.
בפסק הדין המרכזי בסוגיה זו, קבע בית המשפט כי כאשר קיימת טענה לזיוף, נטל ההוכחה רובץ תחילה על הטוען לכך, אך אם מתגלים ממצאים המעוררים ספקות סבירים, עובר הנטל לנתבע להוכיח את אותנטיות הצוואה. פסיקה אחרת הדגישה כי יש להפעיל אמצעים מדעיים וראיות נוספות כדי לוודא את אמיתות החתימה והתוכן.
בתי המשפט מחמירים במיוחד עם טענות זיוף בשל הפגיעה האפשרית באמון הציבור בכלי הצוואות. בהתאם לכך, מומלץ להיעזר במומחים מוסמכים, כמו גרפולוגים משפטיים, ולתמוך את הטענה בראיות ברורות ועדויות חיצוניות.
מעורבות נהנה
אחת העילות המהותיות לפסילת צוואה היא מעורבות של נהנה בעריכתה, כפי שמוגדר בסעיף 35 לחוק הירושה.
מעורבות זו כוללת כל פעולה משמעותית של הנהנה בעריכת הצוואה, כגון ניסוח הוראותיה, נוכחות במעמד החתימה או השפעה על בחירת עורך הדין שערך את הצוואה.
אין די באיתור עורך דין או בהסעת המנוח למקום הימצאו של עורך הדין כדי להוות מעורבות יתר הפוסלת את הצוואה, אולם בפסיקה קיימים חריגים לכך והמעורבות של הנהנה נבחנת ביתר שאת במקרים בו רואה ביהמ”ש לנכון.
בפסק הדין בפרשת “בוטו”, נקבע כי החוק יוצר חזקה חלוטה שמי שנטל חלק בעריכת הצוואה פעל להשפיע עליה באופן פסול, ללא צורך להוכיח השפעה בפועל. בית המשפט ציין כי עצם המעורבות, אפילו ללא כוונה רעה, מספיקה לפסילת ההוראה בצוואה המזכה את הנהנה המעורב.
במקרה אחר, פסל בית המשפט הוראות בצוואה לטובת בן משפחה שלקח חלק פעיל בעריכתה. הנהנה היה מעורב בהבאת המנוח לעורך הדין, ליווה אותו לכל אורך התהליך ונכח במעמד החתימה. בית המשפט קבע כי די בכך כדי להקים חזקה לפסלות ההוראה המזכה אותו, שכן מעורבותו מנעה את ההפרדה הנדרשת בין המצווה לבין הנהנה.
מעורבות נהנה נבחנת אפוא על פי מבחנים שנקבעו בפסיקה, כולל מידת הקשר בין הנהנה למצווה בזמן עריכת הצוואה, טיב המעורבות ונסיבות עריכת המסמך.
עילות התנגדות לצוואה – רשימה סגורה
על פי חוק הירושה והפסיקה, עילות לפסילת צוואה הן רשימה סגורה שאינן כוללות טענה כללית על כך שהצוואה אינה משקפת את רצון המצווה. בית המשפט אינו מקבל “עילות סל” ומחייב להצביע על עילות קונקרטיות, כגון פגמים צורניים, מעורבות נהנה בעריכת הצוואה או השפעה בלתי הוגנת.
בפסק דין ת”ע (בש) 25990-08-15, קבע השופט אלון גביזון כי רק התקיימותן של עילות מוגדרות בחוק הירושה מאפשרת לפסול צוואה. החוק מניח שצוואה שנערכה כהלכה משקפת את רצון המצווה, אך ניתן לסתור חזקה זו בעזרת הוכחות המתבססות על עילות החוק בלבד.
בנוסף, בית המשפט מדגיש כי יש לבחון את כוונת המצווה במועד עריכת הצוואה בלבד, ולא בהתבסס על מצבים או נתונים שהתקיימו לפני או אחרי מועד זה. למרות זאת, נתונים ממועדים אחרים עשויים לשמש אינדיקציה מסוימת לנסיבות בזמן עריכת הצוואה.
הלכה פסוקה היא שצוואה העומדת בדרישות החוק נהנית מחזקה לתקפותה, וכל הטוען לפסלותה נדרש להציג ראיות משכנעות לעמידה באחת מהעילות הספציפיות המוכרות בחוק הירושה.
עורך דין התנגדות לצוואה – מפתח חשוב להצלחה
התנגדות לצוואה היא אחד ההליכים המורכבים והרגישים ביותר בדיני הירושה, הדורש ידע מעמיק, ראייה אסטרטגית וניהול מדויק של ההליך המשפטי. בניגוד למקרים אחרים בדיני משפחה או ירושה, הליך התנגדות לצוואה אינו עוסק רק בחלוקת רכוש, אלא מחייב להוכיח טענות בעלות משקל כבד, לעיתים כנגד חזקה משפטית לתוקפה של צוואה.
לפיכך, עורך דין התנגדות לצוואה הוא גורם חיוני להצלחת ההליך, מאחר שהוא משלב הבנה משפטית מעמיקה, ניסיון פרקטי ומיומנויות ניהול תיק ייחודיות.
חשוב להבין כי נטל ההוכחה בתיקי התנגדות לצוואה מוטל על כתפיו של המתנגד, דבר המחייב הצגת ראיות חזקות ומוצקות.
עורך דין מנוסה מכיר את הדרישות המורכבות הללו ויודע כיצד לאסוף את הראיות הנחוצות, בין אם מדובר בחוות דעת רפואיות, גרפולוגיות או עדויות רלוונטיות אחרות. יתרה מכך, מומחיותו נדרשת בניהול הדיון בבית המשפט לענייני משפחה, אשר שונה באופן מהותי מהליכים אחרים בתחום.
בנוסף, הליך התנגדות לצוואה מצריך שליטה בדקויות המשפטיות הקשורות לעילות ההתנגדות, כגון השפעה בלתי הוגנת, חוסר כשרות, פגמים צורניים או זיוף הצוואה. כל אחת מהעילות הללו מחייבת אסטרטגיה שונה, התמודדות מול טענות הצד השני וניהול קפדני של האינטרסים של הלקוח/ה.
עורך דין המתמחה בעניינו צוואות אינו מסתפק בהיכרות עם החוק, אלא מביא עמו ניסיון מעשי בהתמודדות עם מקרים דומים, לצד בקיאות בתקנות ובפסיקות העדכניות ביותר.
חשוב להדגיש את הייחודיות של הליך זה בהשוואה לתיקים אחרים בדיני משפחה או ירושה. בעוד שבתיקים אחרים המחלוקת מתמקדת לרוב בפרשנות או בהיקף הזכויות, התנגדות לצוואה דורשת להוכיח כי מסמך משפטי שנחתם, נערך וייתכן שאושר על ידי הרשם לענייני ירושה – אינו תקף. זהו אתגר משפטי משמעותי שמצריך ראייה מערכתית, ירידה לפרטי פרטים ביסודיות וניהול מהלכים משפטיים תוך תכנון מוקדם.
עורך דין מומחה להתנגדות לצוואה גם יודע כיצד לגשר בין הרגש למקצועיות – הוא מסייע ללקוחות להתמודד עם המורכבות המשפטית מבלי לאבד את הפן האנושי הנלווה לסכסוכים משפחתיים. חשיבותו מתעצמת במצבים שבהם נדרש לשלב בין ניהול הליכים טכניים לבין פתרון קונפליקטים רגישים, במיוחד כשמעורבים יחסי משפחה מורכבים או יורשים בעלי אינטרסים מנוגדים.
בחירת עורך דין התנגדות לצוואה היא בעיניי חשובה ביותר ואף גורלית. ההבדל בין ייצוג כללי לייצוג מקצועי בתחום זה אינו רק טכני – הוא עשוי להיות ההבדל בין קבלת ההתנגדות לבין אישור צוואה שלדעת הלקוח אינה משקפת את רצון המנוח.
המומחיות, הניסיון והמחויבות של עורך דין כזה מבטיחים שכל שלב בתהליך ינוהל בצורה מקצועית וממוקדת מטרה אחת: להגן על זכויות היורשים ולשקף את הצדק ורצון המוריש.
עו”ד התנגדות לצוואה כמומחה לירושות וצוואות
- עו”ד לענייני ירושה מלווה את תהליך הצוואה מהרגע שבו מבקשים ממנו לערוך צוואה לאדם חי. הוא גם זה שמטפל בצו הירושה – אם לא נערכה צוואה. הוא מטפל בחלוקת הירושה ומבטיח את קיום רצונו של הנפטר, כפי שנכתב בצוואה. ומתוקף הניסיון והידע הרב שיש לו בכל השלבים וההיבטים של צוואות וירושות – הוא גם זה שמטפל בהתנגדות לצוואה.
- יותר ויותר אנשים מבינים גם את חשיבותה של עריכת הצוואה – כדי להבטיח את קיום רצונות של הנפטר, כדי למנוע מחלוקות בתוך המשפחה ועוד.
- כאמור לעיל, כל אדם בעל עניין רשאי להגיש התנגדות למתן צו קיום צוואה תוך 14 יום ממועד בקשת צו קיום צוואה ברשומות. המבקש להגיש התנגדות לקיום צוואה, יתבקש לגבות את ההתנגדות בראיות מתאימות. וברגע שהוגשה התנגדות למתן צו קיום צוואה, הדיון כולו יעבור לבית המשפט לענייני משפחה. שם, קריטי שכל אחד מבעלי העניין יהיה מיוצג על ידי עורך דין מומחה לענייני ירושה וצוואה, שידע כיצד להתייחס לכל ההיבטים של ההתנגדות לצוואה – בין אם הוא מייצג את מגיש ההתנגדות או את שאר בעלי העניין.
**זקוקים לייעוץ פרטני בעניין התנגדות לצוואה? אתם מוזמנים לפנות אליי בכל עת לקבלת ייעוץ אישי, מקצועי ואנושי ללא התחייבות, במסגרתו אני מעמידה את 37 שנות ניסיוני בתחום למענכם. אשמח לסייע!
תוכן נוסף בענייני התנגדות לצוואה לעיונכם:
התנגדות לצוואה בעילה של זיוף הצוואה ועמידה על בדיקות כימיות בניגוד לבדיקות אחרות