מרכז גישור בדיני משפחה

א’ - ה’ : 18:00 - 09:00
050-969-3850
תובל 40, רמת גן
עו"ד אלינור ליבוביץ

מחפשים עורך דין לענייני משפחה?

הגעתם למקום הנכון אלינור ליבוביץ עו"ד גישור, גירושין, דיני משפחה, צוואות וירושות

    בעלך הקדים אותך?

    לא נעים אבל לא נורא

    לנו יש פתרונות

    א. שליח הגיע למקום עבודתך ומסר לך מעטפה מבית הדין הרבני. נכנסת להלם. כשפתחת את המעטפה מצאת תביעת גירושין "כרוכה". היית מופתעת עד מאד. אמנם לא ליקקת דבש בנישואין אך גם לא ציפית שבעלך יפנה לבית הדין הרבני. ברגע הראשון הרגשת שכבר אין מה לעשות ובעלך ניצח אותך מראש במלחמה.

    זה פשוט לא נכון. זה לא טוב שבעלך הקדים אותך והגיש תביעה לבית הדין הרבני לפנייך. היה עדיף שאת תקדימי אותו ותגישי את תביעותייך לפניו (קרוב לוודאי שלבית המשפט לענייני משפחה) – אך אין זה סוף פסוק, ואת עדיין יכולה לעשות הרבה עבור עצמך ועבור הילדים, וגם אם בעלך עשה את הצעד הראשון – אין זה בהכרח מצביע על כך שהוא ינצח במערכה הכוללת.

    יש עדיין הרבה אפשרויות ודרכים משפטיות, טקטיות ואחרות העומדות בפנייך.

    ב. אל תגיבי בצורה היסטרית ואל תהיי בפאניקה. אל תראי לבעלך כי נפגעת עד מאד או כי נכנסת להלם. הדבר ישחק לידיו והוא עלול לנצל את המומנטום ולהחתים אותך על הסכם גירושין גרוע מבחינתך בלא שהתאפשר לך להיוועץ בעורך דין או לשכור את שירותיו על מנת שיוציא עבורך את התנאים המקסימליים.

    במידת האפשר, קבעי עוד לאותו יום פגישה עם עורך דין או עורכת דין לפחות על מנת לקבל תמונה ראשונית על המצב המשפטי. גשי לפגישה עם עורך או עורכת הדין בליווי בן משפחה או חברה קרובה שיסייעו לך לעבד את המידע שנמסר לך ולהגיע להחלטה נכונה. התעקשי על פגישה עם עורך או עורכת דין בו ביום. מידע שתקבלי עשוי להפיג את חששותייך ולהבהיר לך שהתמונה פחות שחורה ממה שנדמה לך.

    ג. פני לבני המשפחה הקרובים אלייך וקבלי מהם הבטחה לתמיכה נפשית וכלכלית במאבק הגירושין. שתפי את הורייך, אחייך וחברים קרובים שעליהם הינך סומכת. בהליך זה יהיו עוד הרבה רגעי שבירה ואת זקוקה לאנשים הקרובים לך לתמיכה נפשית וגם לעזרה כלכלית על מנת לממן עורך דין אשר יגן על זכויותייך וייאבק עבורך כראוי.

    ד. פני מיידית לקבלת יעוץ משפטי הן על מנת לברר את זכויותייך והן על מנת לגבש טקטיקה. שכרי רק משרד עורכי דין המתמחה בדיני משפחה וגירושין, וביחד תוך שיתוף פעולה ביניכם קבעו ביחד מהן דרכי הפעולה בהן עלייך לנקוט, אלו תביעות עלייך להגיש וכיצד להגיב לתביעה של בעלך. גבשי ביחד עם עורכי דינך את דרכי המאבק ואת סוג הפעולות בהן תעשו שימוש. דרשי להיות שותפה לכל התלבטות ולכל צעד משפטי ולהיות מיועדת על כל צעד ושעל.

    ה. בדקי עניינית מה מהותה של תביעת הגירושין שהגיש נגדך בעלך. ייתכן מאד שבעלך עשה טעות משפטית כלשהי. לדוגמא במידה ובעלך לא פירט את כלל הרכוש ולא התייחס לחלק מהרכוש בתביעתו – את רשאית להגיש תביעה רכושית לבית המשפט לענייני משפחה בטענה של כריכה לא כנה. קיים סיכוי טוב שבית המשפט לענייני משפחה יקבע כי נושא הרכוש בסמכותו ולא בסמכות בית הדין, ואזי בעלך לא יוכל להתעקש ולדון בנושא בבית הדין הרבני, ואת תצאי עם ידך על העליונה. דוגמא נוספת: במידה ובעלך ביקש מבית הדין הרבני לדון במזונותייך, יכול הדבר דווקא להיות לך ליתרון, וייתכן וזוהי עצת אחיתופל של עורך דינו. את יכולה להגיש לבית הדין הרבני תביעה למדור ספציפי, דהיינו למנוע מבעלך למכור את הבית ולכפות עלייך את פינויו. במקרה כזה תוכלי להפעיל עליו לחץ כבד שכן אי מכירת הבית משמיטה את הקרקע מתחת לפעולותיו, ואינה מאפשרת לו להפעיל עלייך לחצים.

    העובדה שבעלך הקדים אותך והגיש תביעה לפנייך לבית הדין הרבני עדיין אינה אומרת כי נקט בצעד נכון מבחינתו או כי לא עשה שגיאות בדרך. כל שגיאה שלו ניתן לנצל עבורך באופן מקסימלי אם פנייתך תהיה לעורך או לעורכת הדין המתאימים לך.

    ו. אל תוותרי על ייצוג משפטי מטעמך ואל תתפתי להיפגש עם עורכי הדין של בעלך. אלו יהיו לטובתו ובצדק רב מבחינתם מאחר והוא שכר את שירותיהם ולא את. הוא שילם להם ולא את. עורך דין שבעלך שכר לא יכול להיות לטובתך ולא בהכרח יהיה הוגן, למרות שקיימים עורכי דין רבים הגונים וטובים, אולם עליהם לגלות נאמנות ללקוח שלהם ולשמור על האינטרסים שלו, ולא על שלך. אל תחתמי על הסכם בלי שעורך דין מטעמך היה מעורב בהכנתו ולכל הפחות בדק אותו בדיקה יסודית ומדוקדקת.

    ז. במידת האפשר שכנעי את בעלך לפנות לגישור אצל פסיכולוג או עורך דין נייטרלי שלא מוכר לשניכם. דבר זה עשוי לקצר את ההליכים, לחסוך כסף, ולמנוע עוגמת נפש מכם ומילדיכם. העובדה שבעלך הגיש תביעה אינה מונעת ואינה שוללת את האפשרות לפנות לגישור ולסיים את כל הסיפור בהסכמה וברוח טובה יחסית. ניתן ורצוי לפנות לגישור בכל שלב שהוא של הדיונים המשפטיים.

    ח. אל תתייאשי רק משום שבעלך הקדים אותך. בכל מקרה את מזונות הילדים אין הוא יכול לכרוך בבית הדין הרבני וגם אם נושא מזונות הילדים מופיע בתביעת הגירושין שלו אין את חייבת להדיין בנושא זה בבית הדין הרבני.

    הגישי מיידית תביעת מזונות עבור הילדים לבית המשפט למשפחה וייתכן שהמזונות הזמניים שייקבעו בתוך מספר שבועות יגרמו לכך שהקערה תיהפך על פיה ואת תצאי עם ידך על העליונה.

    ט. באותו יום בו קבלת את תביעת הגירושין גשי לבנק ומנעי הברחת כספים על ידי בעלך. במידה ונעשתה עוד קודם לכן העברת כספים, הוציאי דפי חשבון כדי שיהיה לכך תיעוד.

    י. אל תפחדי מאיומים של בעלך או מגישה אלימה. במידה ובעלך נוקט בלשון אלימה ובוודאי אם הינו מאיים או מרים יד – פני מיד למשטרה אשר תרחיק אותו למספר ימים, ומיד לאחר מכן לעורך דין אשר יוציא לו צו הגנה בבית המשפט לענייני משפחה.

    רוצים להתייעץ?

    השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!




      חווים אלימות במשפחה? אני כאן כדי לעזור!

      לתיאום פגישת ייעוץ ללא התחייבות

      מלאו את הפרטים שלכם | ונחזור אליכם בהקדם

        חברת קידום אתרים חברת קידום אתרים